Beauty

To peel or not to peel? Wij zeggen: Ja!

Heb jij hem geprobeerd? in de Beautybox van oktober kwamen we een heerlijke moisturizer van Dermalogica tegen: het nummer 1 huidverzorgingsmerk, waar niet alleen wij, maar ook heel veel specialisten fan van zijn. Dermalogica lanceerde onlangs een chemische peeling en natuurlijk moesten wij daar meer van weten!

We beginnen bij het begin, want wij kunnen ons heel goed voorstellen dat je niet precies weet wat een chemische peeling nou eigenlijk is. Een chemische peeling is een gezichtsbehandeling op basis van zuren, die de bovenste huidlaag met dode huidcellen verwijdert. Klinkt eng, maar dat is het niet. Bovendien heeft een chemische peeling heel veel voordelen. Na een behandeling voelt je huid weer als nieuw en heb je een mooie glans. Met een peeling kun je verschillende problemen aanpakken, zoals huidveroudering, acne, hyperpigmentatie en zonneschade.

Dermalogica huidverzorging

Dermalogica BioSurface Peel

Waarom is de nieuwe chemische peeling van Dermalogica zo bijzonder? De BioSurface Peel is een chemische peeling die de voordelen van een tradionele peeling biedt, maar dan met minimale tot geen roodheid. Je bereikt dus wel het gewenste resultaat, maar de peeling heeft geen hersteltijd nodig. Je hoeft je dus niet drie dagen lang op te sluiten in je huis om te voorkomen dat ook maar iemand je ziet met een rode, schilferige huid... (herinner je je Samantha's tomatenhoofd in Sex and the City nog?).

Vier stappen
De BioSurface Peel bestaat uit vier stappen. De eerste stap is een voorbereidende stap waarbij salicylzuur wordt aangebracht om het schilferen van huidcellen te stimuleren. Daarna wordt een hoge concentratie enzymen op de huid aangebracht (stap 2), opgevolgd door weer een laag salicylzuur aangevuld met melkzuur, rijstzemelen en suikerriet extract (stap 3). Tijdens de laatste stap worden deze zuren weer geneutraliseerd, om het herstel van de huid te stimuleren.

Dermalogica bio surface peel

Behandelingen
Wil je een optimaal effect uit je peeling halen? Dan wordt de BioSurface Peel aangeraden in een kuur van 3 tot 6 behandelingen tijdens de herfst winter of lente. De hoogste tijd dus voor een bezoekje aan de salon, want vanaf november wordt deze super-de-luxe Dermalogica Peeling uitgevoerd bij schoonheidssalons bij jou in de buurt.

Deel dit artikel
Back to top