Wedding

Deze beauty treatments moet je nooit doen vlak voordat je gaat trouwen

Op de grote dag wil je er natuurlijk uitzien om door een ringetje te halen. Je jurk en de bijpassende accessoires moeten perfect zijn, net als je haar en make-up. Goed zorgen voor je huid in aanloop naar een bruiloft is ook een must en een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste of kapper voor de nodige beauty treatments kan geen kwaad.

Althans, als je maar niet de onderstaande beauty treatments gaat doen. Want als één van deze beauty treatments verkeerd uitpakt, dan zit je flink in de penarie. 

Je haar verven
Een rigoureus andere kleur proberen vlak voordat je bruiloft plaatsvindt, is een no go wat betreft beauty treatments. Wat nou als het verschrikkelijk uitpakt en je dus genoodzaakt bent nog een aantal kleuringen te ondergaan zodat je er weer een beetje normaal uitziet? Oftewel: je haar verven is niet één van de beauty treatments die geschikt is last minute. Idealiter verf jij je haar minstens drie maanden voor de bruiloft in de ideale kleur en laat je dit een week van te voren even bijwerken zodat je geen uitgroei hebt. 

Chemische peeling
Nog nooit gedaan? Probeer het dan minstens een paar maanden van te voren. Het kan zijn dat je er heel vervelend op reageert met nare huiduitslag als gevolg. Ben je bekend met een bepaalde chemische peeling, doe dit dan minstens twee weken voor de bruiloft zodat alle roodheid en schilfers verdwenen zijn. Of kies voor één van de verschillende andere soorten beauty treatments die een gelijk effect hebben. 

Microdermabrasie
Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als bij de chemische peeling: als je één van deze beauty treatments het voor het eerst doet, doe het dan een paar maanden voor je bruiloft. Als je ermee bekend bent, dan is minstens twee weken van te voren een goed uitgangspunt.

Microblading
Dit is de manier om je wenkbrauwen semi permanent vorm te geven: het lijkt een beetje op een tatoeage. En als je dat laatste woord leest, dan begrijp wel dat je huid opgezwollen en rood zal zijn na de behandeling. Oftewel: ook niet één van de beauty treatments die je vlak voor de grote dag wilt doen. Bovendien zijn je wenkbrauwen de eerste weken donkerder én zie je streepjes nog goed zitten. Het ruim op tijd doen is dus zeker een must!

Botox
Ook bij deze variant uit het lijstje van beauty treatments geldt dat als je nog niet bekend bent met de behandeling, je het beste zes maanden van te voren voor het eerst moet proberen om het effect op jouw lichaam te weten. Ben je inmiddels een botox pro? Dan weet je dat het goedje drie weken de tijd nodig heeft om goed te werken. Houd dit dus ook aan.

Facials
Jezelf even in de watten leggen met een ontspannende facial klinkt fijn, maar ook hier kan je huid vervelend op reageren. Puistjes, een droge huid of ineens vette plekken op je gezicht: geef je velletje genoeg de tijd om 'tot rust' te komen en haar evenwicht te vinden. Twee weken aanhouden voor de bruiloft is geen overbodige luxe. Toch gedaan? Zoek dan uit met welke beauty treatments je de schade kunt herstellen (afhankelijk van je huid). 

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top