Lipstick

Lip blushing: wat je wilt weten over semi-permanente make-up op je lippen

Lip blushing: wat je wilt weten over semi-permanente make-up op je lippen

Microblading kennen we al een tijdje en wordt door veel vrouwen gedaan. Nu is er een nieuwe trend in permanente make-up wereld en dat is lip blushing; je lippen laten tatoeëren met semi-permanante make-up.

Dankzij de nieuwe technieken is een lip tattoo subtiel en gaat het twee tot drie jaar mee. Veel vrouwen kiezen voor lip blushing zodat ze niet meer dagelijks lippenstift of lipgloss hoeven te dragen. Lipstick opdoen kan nog steeds, ook al heb jij je lippen getatoeëerd. Het doel is om je lippen mooier te laten lijken op een natuurlijke manier, zonder dat het zichtbaar is.

De voordelen van lip blushing

- Langdurige kleur op je lippen

- Verhoogde pigmentatie voor bleke lippen en ouder wordende lippen

- Aanpassen van je lipkleur

- Voller uitziende lippen

- Verbeterde lipsymmetrie

- Kleurcorrectie voor littekens en ongelijkmatige pigmentatie

Wanneer laten doen

Je kunt het beste niet je lippen laten tatoeëren in de zomer als je veel in de zon zit of in de winter als je vaak last hebt van schrale lippen. In de lente of in de herfst kun je het beste deze behandeling ondergaan. Helaas kan niet iedereen semi-permanente lip make-up krijgen. Als jij vatbaar bent voor een koortslip is het beter om het niet te doen. Hetzelfde geldt voor als je bloedverdunnende medicijnen slikt of het geneesmiddel tegen acne isotretinoïne gebruikt. Ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft, kom je niet in aanmerking voor een lip tattoo.

Voorbereiding

Je kan je een aantal dagen voor de behandeling voorbereiden door je lippen te hydrateren met lippenbalsem en door ze te scrubben met een lipscrub. Je mag ook geen alcohol nuttigen 24 uur voordat jij lippen laat tatoeëren.

 

Genezingsproces

Je lippen kullen na de behandeling opgezwollen zijn (net alsof jij lipfillers hebt laten injecteren) en een donkere kleur hebben. Daarnaast kun je ook last krijgen van roodheid en blauwe plekken. Het duurt vijf tot tien dagen voordat je lippen volledig herstelt zijn. In die tijd is het normaal dat jouw lippen gaan schilferen en/of vervellen en dat er wat lymfevocht uitkomt. Vermijd in deze periode de sauna, make-up, pittig voedsel, zwemmen, zonnebaden én zoenen.

Prijs van een lip tattoo

Je kunt kiezen tussen voor een lipliner tattoo, je hele lippen laten inkleuren en je kunt kiezen voor een ombré effect. De kosten van semi-permanente lip make-up ligt tussen de 200 en 500 euro. De prijs verschilt per techniek en per salon.

Beeld: Photo by Thái An on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top