Beauty

Volgens deze dokter is botox net zo verslavend als cocaïne

Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen: botox. Het aantal behandelingen dat uitgevoerd wordt neemt jaarlijks toe en steeds jongere vrouwen beginnen aan deze methode voor een jonger uitziende huid. 

Volgens dokter Dana Berkowitz is het niet zo heel gek dat de hoeveelheid behandelingen elk jaar toeneemt. Uit een onderzoek dat de medicus zelf heeft uitgevoerd is namelijk gebleken dat botox net zo verslavend is als cocaïne. “Women I interviewed talked about it in terms of it being addictive. One said she was ‘crack-like’ about it.” vertelt Dana in haar boek.

Een van de redenen dat vrouwen zo snel een botoxverslaving ontwikkelen heeft volgens Dana te maken met de korte duur van het effect. “The problem is that Botox only lasts for between four and six months, so once you start seeing those lines form again you go back.” Hierdoor wordt op den duur ook de drempel voor het opnieuw nemen van botox lager.

Gelukkig zijn er ook nog wat positieve kanten aan het gebruik van botox. Zo zou het de symptomen van een depressie kunnen verzachten en ook bij overmatig zweten zou botox een handje kunnen helpen.
Beeld: iStock 

Deel dit artikel
Back to top