Beauty

9 x make-up tips voor grotere ogen

Niet iedereen is gezegend met een stel grote kijkers, maar gelukkig bestaat er zoiets als make-up. We kunnen namelijk een aantal trucs toepassen waardoor onze ogen er net even iets opvallender uitzien. Bambi, eat your heart out

1. Een gladde basis
Een frisse blik? Yes please! Gerimpelde ogen? No way! Om kraaienpootjes te verzachten en lijntjes op te vullen kun je een primer op basis van siliconen gebruiken. Hier op de redactie zijn we helemaal weg van de Smashbox 24 Hour Shadow Primer.

2. Gebruik concealer
Donkere kringen laten je ogen kleiner lijken, maar gelukkig kan de juiste concealer wonderen verrichten. Deze licht het gebied rond de ogen namelijk op en vestigt de aandacht op donkere wimpers. Ga voor een tint die iets lichter en warmer is dan je huid, zodat hij je huid verheldert en eventuele blauwe of paarse vlekken corrigeert.

Concealer ogen

3. Krul erin!

Iedere vrouw is in het bezit van een wimperkrultang! Maar gebruiken we hem ook? Vaak niet, terwijl het maar 20 seconden duurt om je wimpers te krullen. Ongekrulde wimpers kunnen een schaduw werpen op de huid rondom de ogen en dat is juist wat je moet vermijden. De krul erin dus!

7. Oogschaduw
Oogschaduws in levendige tinten zoals aqua, zilver, roze en lavendel verhelderen de ogen. Een donker accent ooghoeken werkt ook goed. Matte formules kun je beter vermijden.

8. Highlight
Een beetje lichte oogschaduw of highlighter op het midden van je oogleden, in je binnenste ooghoeken en net onder de wenkbrauw doet wonderen.

eyeliner

4. Opwaarts lijntje
Teken met eyeliner een superdun, strak, zwart lijntje langs je bovenste wimperrand. Eindig in een opwaarts lijntje, voor een positieve en wakkere blik.

5. Bottom out
Geen zin in eyeliner? Omlijn je bovenste en onderste wimperranden dan met een oogpotlood. Begin in het centrum en trek een lijn naar de buitenste ooghoek. Maak de lijn in de buitenste ooghoeken iets dikker. Als de lijn te dik is in het midden krijg je namelijk ronde, panda ogen.

6. Witte eyeliner
De volgende truc bestaat al heel lang, maar hij werkt nog steeds: een wit lijntje langs je binnenste wimperrand. Hij pakt niet altijd goed uit, maar het is momenteel wel een trend!

9. Vergeet je wenkbrauwen niet!
Goed gevormde wenkbrauwen zijn flatterend voor de ogen. Trek verdwaalde haartjes dus met regelmaat weg!

Beeld: Thinkstock

Bron

Deel dit artikel
Back to top