Beauty

7 make-up tips die iedere vrouw met sproeten moet weten

Sproetjes zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens hartstikke trendy op het moment. Tijd dus om die mooie sproeten van je te accentueren in plaats van te verbergen. Want sproeten brengen zon in je gezicht. 

Het aanbrengen van make-up kan nog weleens een grote klus zijn als je gezicht vol met sproetjes zit. Je moet uitkijken dat je ze niet laat verdwijnen, maar ze moeten ook niet "modderig" gaan lijken. Gelukkig zijn er een heleboel handige tips waar je gebruik van kunt maken.

1. Kies voor een licht dekkende foundation
Een foundation met een wat zwaardere dekking kan ervoor zorgen dat jouw sproetjes er al snel modderig uit beginnen te zien. Ga daarom voor een BB-cream, getinte moisturizer of een foundation met een lichte dekking. 

2. Match je foundation met je nek
Wanneer je sproetjes hebt kan het vinden van de goede tint foundation een behoorlijke opgave zijn. De beste manier om de juiste kleur te vinden is door te kijken naar de kleur van je nek. Wanneer je foundation dezelfde tint heeft als je nek ziet het er het natuurlijkst uit.

3. Ga voor sheer
Let bij het kopen van blush erop dat deze een sheer finish heeft. Een blush die sheer is zorgt er namelijk voor dat jouw mooie sproetjes gewoon nog te zien zijn en accentueert deze op een natuurlijke manier.

4. Zet je sproetjes aan met een wenkbrauw pencil
In de winter ziet je huid veel minder zon waardoor je sproetjes wat kunnen vervagen. Om ze net wat meer te laten spreken kun je met een wenkbrauw pencil je sproetjes een beetje aanzetten voor wat meer diepte. Je kunt met het potlood ook wat extra sproetjes tekenen op de plekken waar je ze mist.

5. Gebruik niet teveel bronzer
Bij een huid vol met sproetjes moet je altijd uitkijken dat je niet teveel bronzer aanbrengt. Je kunt dan je bronzer ook het beste aanbrengen met een grote fluffy kwast en alleen op de jukbeenderen, neusbrug en kin.

6. Contour niet teveel
Contouren kan al snel too much zijn als je gezegend bent met veel sproetjes. Daarnaast kan het er ook voor zorgen dat je gezicht al snel wat "modderiger" oogt. Zorg er daarom voor dat je contourt met een zacht poeder dat niet zo gepigmenteerd is.

7. Breng een lipliner aan onder je lipstick
Wanneer je sproetjes op je lippen hebt schijnen deze al snel door je lipstick heen. Het aanbrengen van een lipliner neutraliseert je sproeten en voorkomt zo het doorschijnen bij een lipstick.
Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top