Face & Sculpting

Nieuwe foundation nodig? Met deze tips vind je razendsnel de perfecte variant voor jou

Nieuwe foundation nodig? Met deze tips vind je razendsnel de perfecte variant voor jou

Als je op zoek bent naar een foundation dan zijn er verschillende dingen waar je bij stil moet staan. Het kan best overweldigend zijn omdat er zo ontzettend veel keuze is. Gelukkig zijn er een aantal dingen waarop je kunt letten bij het maken van de juiste beslissing.

Met behulp van de volgende tips vindt jij in no time jouw nieuwe favoriete foundation!

1. Finish

Bij foundation wordt er onderscheid gemaakt tussen twee verschillende finishes: mat of glanzend. Welke je moet kiezen, hangt af van jouw huidtype en je persoonlijke smaak. Hou je van wat extra glans? Dan is een foundation met een glowy finish perfect voor jou. Als je een vettige huid hebt dan is dit misschien een minder goede optie. Glanzende foundations zijn namelijk vaak gemaakt met mensen met een normale of droge huid in gedachte. Voor een vettige huid is een matte foundation een betere optie. Je kan iedere soort finish voor jou laten werken met wat extra moeite, maar wanneer je op zoek bent naar jouw perfecte foundation is dit iets waar je zeker rekening mee moet houden. 

2. Dekking

Dekking betekent heel simpel gezegd hoever een foundation in staat is om oneffenheden te bedekken. De hoeveelheid pigment die is verwerkt in het product bepaalt hoe goed de foundation kan bedekken. Ga na hoeveel dekking jij nodig denkt te hebben. Hoeveel oneffenheden wil jij verdoezelen? Lees de omschrijving van het product goed of probeer een klein beetje uit op je hand voordat je het aanschaft. 

3. Formule

Foundations heb je in verschillende soorten en maten. Zo zijn er poederfoundations, vloeibare varianten of crèmeproducten. Welke voor jou de beste optie is, hangt af van wat voor jou het meeste gebruiksgemak heeft. Poederfoundations zijn erg makkelijk om aan te brengen. Het nadeel bij poeder is jammer genoeg dat het er wat minder natuurlijk uitziet. Vloeibare foundations duren wat langer om mooi op je huid te krijgen, maar geven een natuurlijker effect. Voor crèmefoundations geldt hetzelfde, alleen zijn deze vaak wat dikker en zijn dus iets moeilijker om te vervagen. Ga voor jezelf na hoeveel tijd je wilt steken in jouw make-up routine en kies aan de hand daarvan een product uit.

4. Kleur

De juiste kleur voor je foundation is onmisbaar. Jouw perfecte foundation heeft de kleur die het meeste overeenkomt met jouw huidskleur. Je huidskleur kan gedurende het jaar veranderen, dus koop er een die past bij de kleur die voor jou het meest voorkomt. Lees dit artikel voor meer tips voor het vinden van de perfecte foundationkleur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jackie Aina (@jackieaina) op

5. Ingrediënten

Niet alle foundations bevatten dezelfde ingrediënten. Wanneer je allergisch bent voor bepaalde ingrediënten dan is het zeker belangrijk om hier eerst even goed naar te kijken voordat je een foundation aanschaft. Sommige merken zijn speciaal geformuleerd met allergieën en gevoelige huiden in gedachte, wat voor jou dus een perfecte optie is wanneer jij je hier zorgen over maakt. Wanneer je het liefst geen producten gebruikt die op dieren worden getest dan moet je op zoek naar het Cruelty Free keurmerk op de verpakking.

Nu je al deze punten doorgelopen bent, is er nog maar één ding om te doen: ga naar de winkel en scoor jouw nieuwe foundation! 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top