Fashion

Vita: Bye bye, decemberhysterie

We zijn weer klaar met alle kerstdiners, familiebezoekjes, vuurwerk, oliebollen, cadeautjes, kerstmuziek en hopelijk ook, metde sneeuw. Ik ben blij dat ik al mijn tien vingers nog heb en dat mijn broeken nog passen. Nu klinkt het alsof dit deel van het jaar extreem zwaar op de maag ligt (letterlijk) maar dat is natuurlijk niet. Kerst is de leukste tijd van het jaar… waarom? Dat vertel ik je graag…

Taart

Waarom vind ik Kerst nou zou leuk? De eerste, en denk ik ook meteen, de belangrijkste reden is, is dat ik dan jarig ben. Dit jaar werd ik (en natuurlijk ook mijn tweelingzus) twintig jaar oud en wat hoort daar bij? Juist, cadeautjes! Aan mijn Santa-papa en Santa-mama had ik al een verlanglijstje doorgegeven en daar stonden twee dingen op: ringen en ringen. Waarschijnlijk heb je al vaker gelezen dat ik een enorme ringencollectie heb en die wilde ik graag nog wat verder uitbreiden. Echt, ik ben zo waanzinnig blij met mijn twee ringen dat ik ze trots aan iedereen laat zien. Tadammm!

Ring zwart

Ring zwart1

Ring

Naast de ‘big surprises’ had ik ook nog andere cadeautjes gekregen waaronder de making of van de Vogue september issue en een Engelse vlag agenda. Ein-de-lijk heb ik een leuke schoolagenda en niet een tienduizend-in-een-dozijn Hema agenda. Oke, die had ik in het begin van het jaar wel een maar heb ik meteen daarna in de prullenbak gegooid. Naast alle cadeautjes word ik ook enorm blij van gezellig met familie kletsen tijdens het vele eten. Er is een tijd in het jaar dat iedereen, of zover mogelijk, van de familie bij elkaar is met nog een leuk achtergronddecor (kerstboom, lichtjes) en daar moet je van genieten! Kerst is een tijd waarin iedereen er tiptop uitziet, er lekker wordt gekookt, cadeautjes worden gegeven, wandelingen in de sneeuw worden gemaakt en waardevolle mensen om je heen verzameld. Dat zijn de rest van de redenen waarom ik zo van Kerst houd.

Engels

September

Na Kerst waren we nog niet klaar met feesten, neeeee… Oud en Nieuw moest ook nog gevierd worden! Alles werd weer uit de kast getrokken om er een heel spektakel van te maken. Uit de kledingkast kwamen glitterjurkjes, hoge hakken, dunne panties (koud!) en blazers tevoorschijn en uit de koelkast flessen champagne en oliebollen. Ook 2011 werd goed ingeluid met een hapje, drankje, cabaretshow en later nog een afterparty.

Glas

Zo. En een januari was ik weer helemaal klaar met de decemberhysterie. Het ‘echte’ leven (school) zou weer beginnen en ik keek er zelfs naar uit. Begrijp me niet verkeerd, ik heb onwijs genoten van al deze dagen maar de rust die nu terug is gekeerd is toch ook heel fijn. Geen stress meer voor een Kerstoufit, geen eindeloze cadeautjeszoektochten, geen jaaroverzichten meer, geen hysterische Kerstmuziek en hopelijk ook geen sneeuw meer. Het enige restje Kerst wat ik nog in huis laat staan is de kerstboom. Gewoon omdat het zo gezellig.

En staat jouw kerstboom nog te schitteren in de huiskamer of hoort ie alweer bij het grofvuil?

Winter

Ik hoop dat iedereen een heel fijne Kerst heeft gehad en het jaar 2011 goed is begonnen. Cheers op weer een goed jaar!

Love,

Vita

Deel dit artikel
Back to top