Fashion

Vita: De Artez shows

Terwijl het buiten bloedheet was lag in niet in mijn bikini aan het strand maar was ik aan het zweten op de catwalk. Ik mocht met de Artez shows meelopen en daarvoor sla ik graag een dagje strand over. Voor drie ontwerpers mocht ik me in no-time in verschillende outfits hijsen en met een strakke blik de kilometerlange catwalk met struikeltrapje op. Bloedheet maar o-zo leuk!

Donderdag 1 juli en vrijdag 2 juli was het weer tijd voor de Artez shows in Arnhem. Artez is niet dierentuin Artis maar de grootse Nederlandse school voor de kunsten en de academie in Arnhem is all about fashion. Het bekende (en succesvolle) duo Viktor & Rolf hebben ook hun papiertje op het Artez gehaald, dus dat belooft wat!

Artez shows

Ieder jaar vinden de Artez modeshows plaats en er is altijd veel belangstelling voor de vernieuwende creaties. Tijdens het meestal bloedhete modefestijn showen de studenten hun collecties. Vooral de eindexamenshows zijn erg gewild en zelfs tijdens de WK voetbal wedstrijd zat de zaal behoorlijk vol.

Bijzonder tijdens de show is de Collectie Arnhem kleding. Een klas studenten ontwerpt ieder jaar een eigen collectie die geshowd wordt tijdens de Artez shows en Amsterdam Fashionweek. Ook ik mocht in Collectie Arnhem creatie de catwalk op. Het was een wollen outfit met een heerlijk warme jas op mijn hoofd. Heet!

Artez shows

Tijdens de twee dagen liepen niet de gemoederen maar temperaturen wel erg hoog op. Bij de laatste shows was het zo’n 35(!) graden. Ik was erg blij met mijn uitvergrote babykleertjes van Annika Vonk want die waren kort en lekker luchtig. Wat minder blij was ik met de compleet wollen outfit van Collectie Arnhem inclusief ‘jashoofddoek.’ Na de shows was er voor verkoeling gezorgd in de vorm van ijsjes. Nog leuker was natuurlijk een opblaasbadje backstage zodat we erin konden springen als we klaar waren, maar dat kon helaas niet.

Backstage Artez

Backstage

En wat doe je zoal tijdens twee showdagen van 9 tot 9? Het antwoord is wachten, wachten en uhh… wachten. Natuurlijk ontmoet je leuke medemodellen en hebben de visagisten en haarstylisten ook aardig wat gespreksstof, dus snel vervelen doe je niet. En voordat je het weet is het alweer tijd om het ene pakje te verruilen voor het andere pakje.

De eerste keer dat ik over de catwalk liep moest ik even wennen aan het trapje in het midden. Op platte schoenen is het natuurlijk no problemo om te blijven staan maar met hoge hakken is het een ander verhaal. Ik was erg blij dat ik mocht beginnen op nike airmax en daarna maar twee keer mijn hoge hakken skills hoefde uit te testen. In totaal liep ik per show drie keer, gelukkig zonder te vallen, over de catwalk voor Annika Vonk, Marloes Hankel en Collectie Arnhem. Als je de foto's op groter formaat wilt bekijken kun je een kijkje nemen op mijn blog.

Backstage

Het waren twee te gekke en bloedhete dagen waar ik zoveel plezier heb gemaakt. Zaterdag ben ik er bij de Fashionweek shows maar dit keer zit ik aan de andere kant om reports te schrijven. Dat is nog eens letterlijk 'dingen van twee kanten bekijken.' Ik heb er zin in!


Benieuwd geworden naar de Artez creaties? Bekijk de hele show hieronder.

 

Love,

Vita

Deel dit artikel
Back to top