Fashion

Vita: De verkleedfeestjes van modellen

Modellen heb niet alleen op de catwalk bijzondere creaties aan, in het dagelijks leven houden ze ook wel van een verkleedpartijtje. Het ‘modellen uniform’ is verleden tijd want tegenwoordig tel je als model mee als je naast eindeloze benen ook een eigen stijl hebt.

Het Zweedse model Frida Gustavssonen en extravagante Abbey Lee Kershaw zijn een plekje als mode-icoon aan het veroveren… Waarom?Kijk maar!

Abbeylee

Abbey

Modellen zijn wandelende inspiratiebronnen. Zij zien als eerst de nieuwste collecties van volgende seizoenen en kopen, als het kan, ook meteen de mooiste stukken. Modellen lopen dus net een stapje voor op de rest van de menigte. Laatst viel me op dat steeds meer modellen als mode-iconen worden bestempeld en niet alleen als kleerhanger worden gezien. De streetstyle websites staan namelijk vol met creatieve outfits van de langbenige wonders en zitten bomvol inspiratie.

Abbey Lee

Frida

De nieuwe generatie modellen zijn wel in voor een verkleedpartijtje. Hoe extremer, hoe leuker. De meest bizarre kleding en torenhoge hakken worden uit de kast getrokken en het resultaat zijn ‘head-turning’ modellen outfits. Vooral de piepjonge Frida Gustavssonen en modelfriend Abbey Lee Kershaw blazen het modellen uniform nieuw leven in. Na hun verkleedpartijtjes lijken ze soms meer op kleurige snoepjes of duistere heksen dan op zichzelf. Ja, de lef en creativiteit is teruggekeerd in modellenland. Hoera!

Abbey

Frida

De ongeschreven celebrity regel ‘draag nóóít twee keer dezelfde outfit’ geldt gelukkig alleen in Hollywood. De modellen dragen graag hun statement pieces meerdere keren en dat is he-le-maal geen straf want ik kijk graag vaker naar inspirerende creaties. De leukste streetstyle foto’s zijn de 'after show' foto's. De modellen hebben nog extreme make-up op hun gezicht zitten en in combinatie met bijzondere outfits is dat een grappig gezicht. Soms lijkt het alsof de make-up is geïnspireerd op de kleding van de modellen zelf maar soms is de combinatie kleding en make-up een mismatch from hell. Oeps!

Oeps

Gaga

Street

Niet alleen de modefotografen, maar ook de streetstyle fotografen liggen aan de voeten van de modellen. Ze zetten graag de inspirerende outfits met daaronder eindeloos lange benen op de foto. Mijn ‘modelstreetstyle’ mapje puilt ondertussen uit van alle opgeslagen inspiratie afbeeldingen en nog steeds ben ik opzoek naar meer. Want eerlijk is eerlijk, die extreme en extravagante outfits zorgen voor inspiratie van hier tot aan Tokyo. Wel een verbeterpuntje voor alle mode-iconen in spé, ditch the sigarets.

Frida

Chanel

Siga

Na het zien van de modellenoutfits stijgt mijn inspiratie het dak uit en is mijn shopdrang enorm. De inspiratiesessie voor deze week zit erop en ik hoop dat je genoeg ideeën hebt opgedaan voor een volgende shopmiddag.

Street

See you next week?

Love,

Vita

Deel dit artikel
Back to top