Fashion

Vita: Kopenhagen, I love you

Kopenhagen is de meest romantische en sprookjesachtige stad die ik ooit heb gezien. Het voelde alsof ik rondliep in een filmscène, alles was even mooi en adembenemend. Elk prachtig versierd gebouw was bedekt met een dikke laag sneeuw en in de shopstraat klonk er kerstmuziek die afkomstig was van violen en saxofoons. Enne.. ze hebben daar geweldige winkels als Topshop en COS. Kopenhagen, I love you.

Twee maanden geleden had ik met een vriendin besloten om in de koude november maand naar Kopenhagen te gaan. Allebei waren we er nog nooit geweest dus we waren heel benieuwd naar de stad Kopenhagen. Onze reis begon, uh.. heel avontuurlijk. Onze trein leek namelijk wel erg veel op de Zweinstein Express van Harry Potter, we hadden namelijk een afgesloten coupe met ouderwetse bagagerekken boven onze hoofden. Om zeven uur s’avonds waren we klaar voor onze reis naar Kopenhagen…

Stroget

Stroget

Imme Vita

Eenmaal in Kopenhagen konden we niet meer stoppen met praten en wijzen, wat een mooie stad! De gebouwen waren stuk voor stuk prachtig en de sfeer die er hing was fantastisch. We kwamen al snel tot de conclusie dat er genoeg leuke koffietentjes in de shopstraat waren (met de lekkerste Chai latte’s) en ook de Topshop, COS, Urban Outfitters en Monki gingen niet aan ons voorbij. Natuurlijk kocht ik in Kopenhagen alleen maar kleding in de kleur zwart maar ze zijn wel winterproof.

In Kopenhagen zijn er genoeg H&M's en Zara's te vinden. Sommigen waren zo groot dat je elkaar binnen twee minuten kwijt was en over de duizenden trapjes en verdiepingen praat ik maar niet.. Wat een doolhof! Als je binnenkort naar Kopenhagen gaat dan moet je zeker de typisch Deense winkels als Samsøe & Samsøe ,Illum en Paristexas niet overslaan. Na mijn tripje is Samsøe & Samsøe mijn favoriete Deense winkel geworden.

Boom

Deur

Na zoveel lopen in de kou (-10 graden) is niets zo fijn als lekker lang opwarmen in een gezellig koffietentje. Soms zaten we langer binnen cappuccino’s en chai latte’s te drinken dan dat we buiten waren. Ja, het was nog even wennen aan alle sneeuwstormen maar ik was wel in een klap gewend aan het Nederlandse winterweer toen ik weer terug was. Het meest bijzondere cafeetje waar we hebben gezeten was zeker het ‘Harry Potter bibliotheek’- café. Tussen de oude boeken stonden tafeltjes en banken waar je met je drankje lekker uit kon rusten. Dus een tip: ga in Kopenhagen naar het Paludan café en drink daar een heerlijke cappuccino. Oja en nog een tip, eet een typisch Deense hotdog. Ze zijn heel roze en lijken bijna chemisch maar smaken heerlijk!

Paludan

Koffie

Vita

We hebben niet alleen de Deense winkelstraat Strøget bewandeld, we hebben ook de Zweedse shopstraten gezien. Met de trein konden we de rivier oversteken naar Malmo en, hoe stereotype, bij binnenkomst op het perron was er een overvloed aan Ikea advertenties. Zweden is weer totaal anders dan Kopenhagen maar ook weer erg leuk om te zien. Zweeds blijft een knäckebröd taaltje en is veel slechter te ontcijferen dan Deens. Deens lijkt namelijk erg veel op Nederlands als je het uitspreekt. Terapi is therapie en Shawarma is onze shoarma, makkelijk!

Kopenhagen

Deense hotdog

Kopenhagen

 

De laatste dagen in Kopenhagen hebben we kastelen bezocht, de film ‘A Single Man’ gezien (geregisseerd door modeontwerper Tom Ford) een traditionele Thanksgiving gevierd en een shoot gehad in een pand met erg inspirerende muren (die schilderijen.. ik wil ze!). Het was echt een ongelofelijke week en hebben zoveel nieuwe en mooie dingen gezien. Kopenhagen is een prachtige, sprookjesachtige stad die je gezien móét hebben.

Moodboard

Kleding

SHoot

Muren

Buys

Uitzicht

Ik hoop dat ik je alvast op een vakantie idee voor volgend jaar gebracht. Want zeg nou zelf, ziet Kopenhagen er op de foto's niet uit als een sprookje?

Love,

Vita

Deel dit artikel
Back to top