Fashion

Vita: Nieuwe droombaan

Doe mij een baan als styliste. Ik heb voor een dag een shoot mogen stylen en wat was dat gaaf! Het is rennen van hot naar her en passen tot je erbij neer valt, maar wat een ervaring. Ja, doe mij die baan maar.

Voor het eerst in mijn leven heb ik styliste mogen zijn. Ik volg nu de minor Independent Fashion Magazines op het AMFI en ben druk bezig met het maken van een nieuw modetijdschrift. Het is zo leuk en leerzaam. Ik heb onder andere colleges gehad van Martien Mellema (fashion director Glamour) en van de oprichter van CODE Magazine. Eindelijk een echt kijkje achter de schermen bij de modetijdschriften.

schetsen

Voorbereiding: schetsen en moodboards

Nu ben ik dus bezig met het ontwikkelen van een nieuw tijdschrift. Over minder dan een maand moet het blad bij de drukker liggen. Daarom was het dit weekend tijd voor de fotoshoots! Dit was het gedeelte waar ik het meest naar uitkeek: het bedenken van een concept, het verzamelen van een team (fotograaf Toeps, visagist Dennis Michael en model Caitlin), and last but not least, het verzamelen van kleding.

Model

Model Caitin (Micha Models)

En het is gelukt. Alle acht de outfits staan er op. Ik heb genoeg kant, print en zwart-wit kleding in mijn handen gehad de afgelopen week. Ik heb heel Amsterdam doorkruist opzoek naar de perfecte kleding, en dat is moeilijker dan je denkt. Vooral omdat er op dit moment alleen een aanbod is van kleding met bruine tinten óf een bloemetjes print. En waar ben ik naar opzoek? Klassieke kleding en een zwart-wit print. Het was dus een hele klus om matchende outfits bij elkaar te shoppen, maar het is gelukt. Ik hoef nu even geen winkel of PR bureau meer te zien.

Shoot

Links: outfit aan het matchen en rechts: licht checken met fotografe Toeps.

Wat een dag was het. Ik heb gewerkt met zo'n top team, dat het resultaat niet anders dan super geweldig fantastisch mooi kan zijn. Mijn conclusie van de dag: styliste zijn is een droombaan. En ik zou het niet erg vinden om vaker shoots te stylen. Nee, he-le-maal niet erg.

Als de shoot kan worden gepubliceerd laat ik jullie natuurlijk de hele serie zien...

Love,

Vita

Deel dit artikel
Back to top