Fashion

Vita: De grootste photoshopblunders

Iedereen maakt wel eens gebruik van Photoshop. Al is het maar om dat ene vlekje weg te werken of kleuren wat feller te maken. Vooral in tijdschriften is Photoshop meer regel dan uitzondering. Tja, en dan gaat er wel eens wat mis! Dan heb je ineenkeer zeven vingers of een zwevend handje op je schouder. Oeps, foutje bedankt…

Het grootste photoshop ‘struikelblok’ blijken de handen te zijn. Een extra handje daar en nog wat extra vingers hier. Soms moet je wel even drie keer kijken waar de fout zit, maar de oplettende kijker ziet natuurlijk alles. Bij de Got Milk! campagne heeft iemand nog een extra bescherming op haar schouder. Ook het blonde Victoria’s Secret model heeft last van dit zwevende handje.

Misser

Misser

Ook hier is wat mis gegaan. In plaats van éen Zahara heeft Brad Pitt er ineenkeer twee. Een exact hetzelfde gezichtje alleen dan niet voor op zijn schouder maar halverwege zijn rug. Oeps, dit is het werk van een slordige knip- en plakactie...

brad

Koningin van de Photoshopmissers blijft lingeriemerk Victoria's Secret. Als je goed kijkt naar de foto's op de website ontdek je veel onmogelijke figuren. Natuurlijk weten we allemaal dat een vetrolletje hier of daar wordt gladgestreken en dat de kleuren worden aangepast maar dat complete benen worden verschoven en voor de helft worden terug gezet dát wisten we niet. Victoria's Secret model Candice Swanenpoel heeft nu een wel erg vreemd lichaam met onnatuurlijke benen.

Vs

En wat te denken van de verdwaalde zwarte bolletjes op haar shirt? Wat moet dát voorstellen? En vergeten detail door de ontwerper? Het blijft een grote vraag. Wel zeker is dat de zwarte bolletjes daar echt niet thuishoren.

Vs

En dit is wel een van de grootste photoshopmissers te noemen. Als je een tas op je site verkoop zorg dan wel dat de tas nog op de foto staat. Het model heeft alleen nog een handvat van een verdwenen tas in haar hand. Voortaan misschien maar even beter checken hoe de foto's er na de bewerking uitzien?

vs

Zelfs grote merken als Chanel, Burberry en Ralph Lauren zijn weleens te fanatiek met Photoshop. Vorig jaar shokte Ralph Lauren de wereld met zijn xxs barbielijfjes, en in verhouding xxl hoofden, in zijn nieuwe campagne. Hóe kun je als ontwerper zulke foto's naar buiten willen brengen? Na alle ophef bood de ontwerper zijn excuses aan en zulke fouten zouden voortaan niet meer voorkomen. Gelukkig maar, want dit is zeker weten de grootste photoshopmisser ooit.

Ralph Lauren

Chanel heeft op de website een paar models turned cartoon staan. Het hoofd is nog van het model zelf maar de rest is zo bewerkt dat het niet meer bij de rest past. Vooral bij de voeten kun je zien dat de schoenen erop geshopt zijn....

Chanel

Deze fout is moeilijker te zien. Ik moet zeggen dat ik hem zelf eerst ook niet zag totdat ik beter keek. Burberry heeft het been van Emma Watson aan de achterkant weggegumd. Het is onmogelijk om in een rechte houding te staan en je been precies achter die van de jongen te zetten. En als je langer naar de foto kijkt zien de poses er eigenlijk ontzettend raar uit. Oeps!

Emma

Let goed op want photoshopblunders zijn overal te vinden. Enne, als je zelf aan de slag gaat met Photoshop kom maar niet aan je handen of benen want daar wil nog wel eens iets fout gaan.

Tot volgende week!

Love,

Vita

Deel dit artikel
Back to top