Fashion

How to: Warrior hair

De Australian Fashion Week is helaas alweer voorbij maar wij keken nog even terug op alle geweldige shows. En opeens viel ons oog op een haarcoupe waar wij heel blij van werden! De Futuristische Warrior hairstyle van Lucette’s Spring 2010 show. Met deze aanwijzingen kan ook jij deze zomer in een handomdraai met de warrior-look de straat op.

Lucette warriorlook Lucette warriorlook

Het vergt natuurlijk wel wat inspanning, talent en het liefst nog een helpende hand, maar dan heb je ook wat! Wij zeggen één ding: “heel veel succes”. En mocht het toevallig heel goed bij je uitpakken, dan willen wij graag het resultaat zien natuurlijk.


Daar gaan we:


1. Verdeel je haar in 3 delen. Deel 1 maak je bovenop je hoofd (van je slaap aan de ene kant, naar je slaap aan de andere kant) in de vorm van een half ovaal.

Deel 2 is het haar tussen deel 1 en de bovenkant van je oren. Deel 3 is de rest van je haar onder je oren, deze laat je gewoon hangen.


2. We beginnen met deel 1. Breng voordat we gaan stylen eerst een mouse (of andere bescherming tegen de krultang) in je haar. Maak dan met een krul- of stijltang een grote krul naar binnen. Je begint zo dicht mogelijk bij de wortels en ‘styled’ vanuit de scheiding. Je kunt je haar ook een beetje ‘op tisten’ zodat je lok omhoog gaat staan en volume krijgt.

Als je tevreden bent met je krul, zet hem dan vast in een kuif met klipjes en schuifspeldjes.


3. Dan verder met deel 2. Verdeel deze nog eens in twee gelijke delen op je achterhoofd. Kam dan met een serum (of iets dergelijks) je haar aan beide kanten zo strak mogelijk naar achter. Zet de uiteinden vast in French Roll, maar een eigen creatie is natuurlijk ook altijd goed!


4. Voor deel 3 hebben we nog even de krul-/stijltang nodig. Zorg ervoor dat je loshangende haar van deel 3 lekker nonchalant valt. Dus maak het alleen wat golvend. Dit krijg je door de krultang niet al te lang in je haar te houden. Enkele seconden zijn al lang genoeg.


5. Spuit lekker wat haarlak over je coupe, want het is zonde als het er zo weer uitwaait! Vooral het middelste deel mag goed naar achter worden gespoten.


Lucette warriorlook Lucette warriorlook

(Rosa)

(bron: fashionising)

Deel dit artikel
Back to top