Haarverzorging

6 tips voor prachtig kroeshaar

6 tips voor prachtig kroeshaar

Op 15 september was het World Afro Day, een dag die door televisie producer Michelle de Leon in het leven is geroepen met als doel om afro hair te omarmen. Kroeshaar is namelijk prachtig van zichzelf, maar helaas zijn er fouten die je kunt maken waardoor je jouw natuurlijke haar kunt manipuleren. Lees snel onderstaande tips om deze fouten te voorkomen. 


1. Gebruik de juiste conditioner

Zorg ervoor dat je de juiste conditioner kiest voor jouw haar. Kroeshaar met een zachte textuur heeft een minder hydraterende conditioner nodig dan kroeshaar met een ruwere textuur. Gebruik een conditioner die werkt voor jouw haar en breng het aan in de lengtes van het haar, waar het het meest nodig is. Hetzelfde geldt wanneer je olie gebruikt voor jouw haar: hoe kroezer het haar, hoe dikker en voedender de olie mag zijn. 

2. je doet dit verkeerd tijdens het stylen

Kneden en knijpen in kroeshaar tijdens het stylen is slecht voor het haar. Laat in plaats daarvan jouw haar zijn natuurlijke vorm aannemen. 

3. You're hot and you're cold

Sommigen zeggen dat heet water slecht is voor je haar, maar in werkelijkheid maakt het voor kroeshaar niet uit of je met heet of koud water was. Wel is het belangrijk dat je de temperatuur van je styling tools niet te hoog is.

 

 

4. Gun en GEEF JE HAAR RUST

Veel shampoo's bevatten sulfaten en parabenen en deze chemische stoffen zijn schadelijk voor het haar. Probeer daarom af te wisselen met een sulfaat- en parabenenvrije shampoo, om ervoor te zorgen dat je haar rust krijgt. Een pauze van deze chemische stoffen zal je haar in een betere conditie brengen.

5. GEBRUIK DE JUISTE HAARACCESSOIRES

Gebruik nooit, maar dan ook nooit een rubberen elastiek, maar gebruikt stoffen bandjes.

6. Bescherm je haar tijdens het slapen

Zorg ervoor dat je je haar altijd inpakt en beschermd voordat je gaat slapen, om te voorkomen dat het beschadigt terwijl je 's nachts draait en beweegt. Draag het in een vlecht, in een twist of in een knot en pak het in in een doek. Extra tip: slaap op een satijnen kussensloop.

 

Heb jij nog meer tips die je hieronder met ons wilt delen?
 

Deel dit artikel
Back to top