Beauty

Door deze fouten wordt jouw haar dunner

Door deze fouten wordt jouw haar dunner

Dun en futloos haar is eigenlijk het laatste wat we willen. En hoewel het genetisch bepaald is of je wel of niet gezegend bent met dikke lokken of veel haar, er zijn dingen die je (onbewust) doet die lang en gezond haar saboteren. Iedereen maakt fouten, maar als je je er bewust van bent, kun je er in ieder geval iets aan doen! Lees hier vijf fouten die je maakt die lang lokken in de weg staan!  

Gym time

Tijdens het sporten heb je vaak jouw haar in een hoge staart. Op deze manier hangt jouw haar namelijk niet in de weg, alleen wordt je haar hier minder blij van. Doordat de staart strak zit, komt er spanning te staan op de haarzakjes en dankzij de bewegingen laten deze los met als gevolg: dunner haar! Probeer je haar niet te strak vast te maken of kies ervoor een haarband of pet te dragen tijdens het sporten.

Always the same

Er zijn veel dames die zich hierin herkennen. Dezelfde scheiding, everyday. Betrap jij jezelf er ook op dat je elke dag jouw scheiding op dezelfde plek draagt? Dan is het daar vanaf nu mee afgelopen. Door jouw scheiding regelmatig te veranderen, krijgt jouw kruin meer adem. Ook word het minder zwaar wanneer je je scheiding verandert, waardoor het mooier gaat zitten!

The further the better

We weten allemaal dat föhnen niet het allerbeste is voor je lokken. Met name wanneer je het te vaak doet. Wat nog slechter is, is je haar te dichtbij föhnen. Zorg ervoor dat je minimaal tien centimeter afstand houdt tussen de föhn en jouw haar!?

Never forget

Wil je mooi haar? Dan is het ook belangrijk dat je jouw hoofdhuid goed verzorgt door het te reinigen en te voeden. Dit eerste is vooral belangrijk wanneer je regelmatig droogshampoo gebruikt. Zorg ervoor dat je jouw hoofdhuid ontziet van talk, vuil en producten. Dit doe je door een goede shampoo te gebruiken en goed jouw hoofdhuid te masseren tijdens het wassen.

Too little of..

Ook voeding speelt een grote rol als het gaan om de staat van jouw haar. Ijzer zorgt er bijvoorbeeld voor dat de doorbloeding in jouw lichaam geregeld blijft. Neem dus een lekker handje nootjes of boontjes!

No to stress, Yes to sleep

Het kopje zegt het al, minder stressen en meer slapen. Je bent vaak erg druk en bent altijd in de weer. Neem je rust, je haar is je dankbaar!

 

Beeld: Instagram, @gigihadid , @natashapoly
 

Deel dit artikel
Back to top