Face & Sculpting

Waarom je in de zomer beter crème producten kunt dragen dan poeders

Waarom je in de zomer beter crème producten kunt dragen dan poeders

De zomer is begonnen en we beginnen het ook eindelijk aan het weer te merken! Het is warm en dat betekent dat het handig kan zijn om onze make-up routine hierop aan te passen. Wil jij niet je make-up eraf zweten deze zomer? Dit is waaorm je je poeders dan beter in kunt wisselen voor crème producten.

Lees ook: Zo maak je de beste nepsproetjes

Poeders vervagen sneller in de hitte

Poeders kunnen soms goed zijn in de hitte, toch? Ze absorberen vocht en voorkoen dat je gaat glimmen. Dit werkt in de koudere seizoenen of als je altijd al een meer vettige huid hebt. Maar in de zomer kan je beter met de hitte meewerken dat deze tegenwerken. Poeder bronzer of blush zal na verloop van tijd vervagen op je gezicht. Dit komt door de hitte, je zweet en de producten die je onder je poeders draagt. Zeker als je een poeder bronzer direct over je vloeibare foundation aanbrengt kan dit snel gebeuren. Deze twee gaan namelijk sowieso al niet erg goed samen, maar door de hitte zal het pigment van je bronzer nog sneller verdwijnen. Je zal namelijk al heel veel moeten blenden om je bronzer mooi te krijgen en dat zorgt er ook voor dat je waarschijnlijk meer product gebruikt dan anders.

Verder geven poeder producten vaak wat minder pigment af dan een crème. Dat terwijl fellere kleuren in de zomer juist helemaal in zijn. Als je een zomerse look wil dragen deze zomer, kun je dus beter je poeders wegleggen. Het draait allemaal om die zomerse glow!

Crème producten smelten niet maar smelten samen

Oké, over die zomerse glow. Een crème product is van zichzelf al niet mat. Dit zorgt ervoor dat dit product perfect aansluit bij jouw gewenste zomerse look. Je crème blush en bronzer smelt mooi samen met je foundation. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over dat het pigment vervaagt, ook niet in de hitte. Je zou nu eventueel wel je poeder producten kunnen gebruiken om je crèmes af te poederen. Hierdoor krijg je nog meer pigment en zal je make-up nog langer blijven zitten. We raden dit vooral aan voor mensen die een vettige huid hebben. Als je een droge huid hebt, kan je de poeders zelfs helemaal skippen. De crème producten hydrateren de huid en geven je die mooie zomerse glow. Soms is less echt more en je hoeft er niet eens echt voor in de zon te zitten!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top