Interior

Terug naar de jaren 70 met de ‘Modern seventies’ interieurtrend

Terug naar de jaren 70 met de ‘Modern seventies’ interieurtrend

Met de ‘modern seventies’ interieurtrend gaan we even terug naar de jaren 70. Oftewel de hippietijd: kleurrijk en sfeervol. Een stijl met warme kleuren, open ruimtes, ronde vormen, prachtige patronen en retro meubels en accessoires zoals macramé plantenhangers, lavalampen en shag tapijten voor een warme sfeer. Zo breng je deze mooie tijd terug in jouw interieur.

Zo breng je de jaren 70 terug in jouw interieur. 

Kleuren 

Het kleurenpalet van de jaren 70 staat bekend om de warmte. Aardetinten zoals bruin, oranje, mosterdgeel en olijfgroen zorgden voor sfeer en brachten warmte in huis. Deze kleuren combineerden de mensen vervolgens met felle kleuren, die het warm en speels maakten. Ook staat het jaren 70 interieur bekend om uitbundige patronen en prints met bloemenprints en geometrische vormen. Van behang tot aan gordijnen, de prints werden overal voor gebruikt. De felle kleuren komen ook hierin naar voren. De kleuren die werden gecombineerd en ook jij toepast voor een reis in de tijd zijn bruin, beige, terracotta (bruinoranje), roze, geel, oranje en (avocado)groen.

Materialen 

Veel verschillende materialen waren in de jaren 70 erg populair. Vooral natuurlijke materialen passen goed bij de warme en natuurlijke uitstraling van de jaren 70 stijl, omdat het een tijdperk was waarin aandacht voor de natuur centraal stond:

Rotan meubels, denk aan stoelen en tafels, zijn gemaakt van de schors van een palmboom en zijn licht en flexibel dat gemakkelijk te verplaatsen is. Ze voegen een tropische en ontspannen sfeer toe. Combineer het met andere natuurlijke materialen zoals katoen en linnen voor een mooi geheel.

Houten meubels, denk aan een dressoir, boekenkast of salontafel, geven een warm en gezellig gevoel, voegen karakter toe en zijn tijdloos. Kies meubels met organische vormen en afgeronde hoeken.

Planten en bloemen: naast bloemenprints in het behang is het gebruik van bloemen onmisbaar in een jaren 70 interieur. Koop grote, kleurrijke bloemen zoals zonnebloemen, margrieten of chrysanten in een vintage vaas. Dit zorgt voor een vrolijke, natuurlijke en gezellige sfeer. Net als grote kamerplanten. Denk aan een pannenkoekenplant of een Monstera. Prachtig! Vergeet ze uiteraard niet te onderhouden.

Ook is macramé een populair materiaal binnen de 70’s stijl. Dit is een handwerktechniek om decoraties te maken, door het met de hand knopen van gerecycled katoen. Je creëert er kussens, wandkleden en plantenhangers mee. Mocht je dat leuk vinden, maak het dan zelf. Meteen een leuke activiteit voor de zondag.

Velvet of fluweel zijn ook niet weg te denken uit interieurs uit de jaren 70. Het wordt gebruikt in banken, stoelen en kussens en geeft een chique uitstraling.

In het interieur uit een tijd van de flower-power beweging is het belangrijkste: wees vrij en kleurrijk.

 

 

Lees ook: Dit zijn de grootste fouten die mensen maken bij het inrichten van hun huis

Bron: livin24.com | norsemaison.com | westwing.nl
Beeld: istockphoto
Deel dit artikel
Back to top