Beauty

⁠⁠Waarom is Korean skincare zo populair?

⁠⁠Waarom is Korean skincare zo populair?

K-beauty of te wel Korean skincare is inmiddels geïntegreerd in onze badkamers. Deze skincare is mega populair. Het is een uitgebreide huidverzorgingsroutine. Wij praten je even bij over deze hype en vooral waarom deze skincare zo populair is.

Dit is Korean skincare

Het is een megatrend, Korean skincare, maar eigenlijk bestaat het al hartstikke lang. Het bestaat eigenlijk uit een uitgebreide skincare routine. Met uitgebreid bedoelen we dan ook echt uit-ge-breid. Je hebt maar liefst tien tot twaalf stappen. Het draait bij K-Beauty om een effen, stralende huid en dikke lagen foundation zijn absoluut niet de bedoeling. Maar hoe krijgen we dit voor elkaar? Het is de bedoeling dat je veel gaat tonen en cleansen. Dit zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Make-up verwijderen.
 2. Dubbele reiniging (op olie- en waterbasis).
 3. Exfoliëren.
 4. Tonen.
 5. Hydrateren. 
 6. Oogcrème smeren.
 7. Serum smeren.
 8. Een sheetmasker opdoen.
 9. Moisturizen.
 10. SPF smeren.

Gelukkig bestaat er ook nog een kortere versie. Zo kun je ook de 5-stapsroutine doen met enkel de oilie- en water cleanser, toner, moisturizer en SPF. Ook heb je de 7-stapsroutine waarbij de essence en de oogcrème worden toegevoegd. Ben je nou super fanatiek? Dan bestaat er ook nog een 12-stapsroutine. Hierbij gebruik je ook nog een face mist en wekelijkse gezichtsbehandelingen.

De routines worden niet elke ochtend en avond gedaan. De ochtendroutines zijn meer gefocust op hydratatie en bescherming tegen de zon. In de avond focus je je meer op een uitgebreide routine, inclusief exfolianten, maskers en andere stappen.

 

De verschillende huidtypen

Het is belangrijk om rekening te houden met je specifieke huidtype:

 • Droge huid: Heb jij last van een extreem droge huid? Dan kun jij beter alleen op olie gebaseerde reiniger gebruiken. Ook is het verstandig om op zoek te gaan naar formules met hyaluronzuur. Je huid krijgt zo de nodige TLC.
 • Vette huid: Heb jij juist een vette huid? Dan is het verstandig om de oil cleanser even over te slaan. Jij kan beter je huid dubbel cleansen. Zo wordt je huid niet nog vetter. 
 • Gecombineerde huid: Bij een gecombineerde huid kun je het beste op zoek gaan naar producten die je huid in balans brengen. Denk aan formules met vitamine C of hyaluronzuur. 
   

Dit is waarom Korean skincare populair is

Maar waarom is deze Koran skincare nu zo populair? Nou dit gaan wij je vertellen. Dit komt puur door die glass skin. In Korean skincare-producten worden meestal de nieuwste ingrediënten en technieken gebruikt. Het focust op gezondheid, hydratatie en clear skin. Dit willen we eigenlijk allemaal toch?

 

Waar kunnen we het kopen?

De skincare-producten kun je sowieso online vinden. In Amsterdam heb je bijvoorbeeld Laboratory K en Har Haru Beauty. Deze winkels staan volledig in het teken van Koreaanse huidverzorging.

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel
Back to top