Interior

Is je interieur te donker voor de zomerse dagen? 6 tips op je ruimte op te fleuren

Is je interieur te donker voor de zomerse dagen? 6 tips op je ruimte op te fleuren

De zomer staat voor de deur! Ons hele leven zien we door een zonnige bril met warme temperaturen, koele cocktails en de leukste zomerkleding. Kan jouw interieur ook wel een zomerse oppepper gebruiken? Hier zijn 6 tips om je ruimte op te fleuren.

Donkere ruimte lichter maken voor de zomer

Zit jij nog in een wintersfeer met jouw donkere interieur, maar wil je je ook zomers voelen wanneer je thuis bent? Tijd voor een make-over! Zo'n interieur make-over hoeft helemaal niet groots of duur te zijn, maar kan wel een wereld van verschil maken. Zo maak je je donkere ruimte lichter voor zomerse dagen.

1. Gebruik lichte kleuren

Kies voor kussens, dekens en kussenslopen in lichte, zomerse kleuren zoals wit, pasteltinten, lichtgeel, mintgroen en zachtblauw, om je huis op het eerste gezicht al lichter te maken. Ook in een tafelkleed of servies kun je dit implementeren. Gebruik lichte en kleurrijke tafelkleden en glazen servies om je eetruimte op te fleuren.

2. Spiegels, spiegels, spiegels

Om meer licht in je huis te creëren kun je grote spiegels op strategische plaatsen om licht te reflecteren en de ruimte groter en lichter te laten lijken. Ook decoratie spiegels met lichte frames zijn perfect als muurdecoratie.

3. Verlichting

In de zomer heb je overdag niet veel verlichting nodig, maar een mooie, lichte lamp kan wel een zomers gevoel geven. Voor warme avonden is sfeerverlichting natuurlijk geweldig. Denk aan fairy lights, string lights of lantaarns, om een gezellige en verlichte sfeer te creëren.

4. Gordijnen en planten bij je ramen

Wil je wat extra's doen deze zomer? Vervang dan je donkere gordijnen voor lichte, doorzichtige gordijnen. Zo laat je natuurlijk licht binnen, maar kun je ook genieten van privacy. Ook met het plaatsen van lichte, luchtige planten bij je ramen verbeter je de natuurlijke uitstraling van je huis, zonder zonlicht te blokkeren.

5. Zomerse materialen in decoraties

Het ultieme zomerse materiaal is glas! Voeg glazen vazen, schalen en decoraties toe aan je interieur om zo een lichte uitstraling te geven. Daarnaast is het ook mega leuk om zomerse decoraties, zoals schelpen, houten bordjes (niet die met cringe quotes), zeesterren of kleuren in maritieme stijl toe te voegen aan je huis. Wie wil er nu niet in een beach house wonen? Ook kaarsen, fotolijsten en boeken in lichtere kleuren staan perfect in een zomers interieur.

6. Meubels

Je hoeft je oude, donkere meubels niet weg te doen om alsnog een lichter interieur te krijgen. Voor je bank kun je misschien een lichtere hoes kiezen en voor je dekbedovertrek geldt hetzelfde! Misschien kun je bij de kringloop nog wel een leuk rotan bijzettafeltje vinden. Kleine veranderingen maken een groot verschil.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top