Interior

Dit zijn de leukste interieurtrends voor de zomer

Dit zijn de leukste interieurtrends voor de zomer

De zomer komt steeds dichterbij! Dat betekent dat het tijd is om ons huis een zomerse make-over te geven. Dit worden de interieurtrends voor de aankomende zomer.

Lees ook: De mooiste eyecatchers voor je interieur

Natuurlijke printjes en materialen

In de zomer willen we natuurlijk lekker naar buiten. Met deze interieurtrend haal je buiten naar binnen. Natuurlijke printjes voor bijvoorbeeld behang zijn erg populair. Denk aan printjes met planten erop. Daarnaast zien we veel natuurlijke materialen gebruikt worden in woonaccessoires. Items van gewoven riet zijn in. Denk hierbij aan allerlei accessoires zoals dienbladen maar ook aan meubels zoals stoelen of bijzettafeltjes.

Binnen, buiten, binnen, buiten

We hadden het net al even over buiten naar binnen halen. Deze trend tilt dit concept naar een hoger niveau. We zien steeds meer voorbij komen dat de grenzen tussen binnen en buiten worden vervaagd. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door middel van grote ramen, glazen schuifdeuren en linnen gordijnen. Daarnaast worden buitenruimtes gezien als een extensie van het interieur. Heb je dus een tuin, balkon of andere buitenruimte? Vergeet deze dan niet mee te nemen in het algemene design van je huis.

Speelse patronen

Wil jij jouw woning een meer energieke look geven? Dan is deze trend echt iets voor jou. We zien steeds meer opvallende printjes terugkomen in interieur. Deze patronen zie je bijvoorbeeld terug op beddengoed, kussentjes en andere decoratie items. Ga voor een vrolijke bloemenprint of juist een opvallende geometrische print.

'Quiet luxury'

Quiet luxury is een trend die we veel terugzien in de modewereld en nu ook bij het interieur. Het idee achter de trend is 'less is more'. De focus ligt op de kwaliteit van je interieur en niet de esthetische voordelen die dit met zich meebrengt. De style is dus vrij minimalistisch en vooral erg tijdloos. Je doet investeringen in je interieur die bedoeld zijn om nog jarenlang mee te gaan. Die ene bank koop je dus niet omdat hij zo mooi is, maar vooral omdat hij van goede kwaliteit is en altijd wel in je interieur zou passen. Een statement maken kun je altijd nog doen met accessoires.

Felle kleuren

Om even terug te komen op statements maken. Interieur met felle kleuren is helemaal in! Het wordt tenslotte zomer en dat is de tijd waarin we afscheid nemen van pasteltinten en de fellere kleuren verwelkomen. Een neon accentje in je huis is nu dus zeker welkom.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top