Interior

De mooiste eyecatchers voor je interieur

De mooiste eyecatchers voor je interieur

Ieder huis heeft af en toe wel een oppepper nodig. Zelfs als jouw stijl basic en tijdloos is, kan het geen kwaad om met een frisse blik naar je interieur te kijken. Met een eyecatcher geef je je interieur een nieuwe look and feel.  Hieronder hebben we een aantal tips voor je om mee aan de slag te gaan.

Lees ook: Dit zijn de grootste fouten die mensen maken bij het inrichten van hun huis

Kleur toepassen als eyecatcher 

Kleur trekt aandacht. Vind je het nog iets te spannend om de muren een opvallende kleur te geven? Dan is het een idee om met kleurrijke accessoires te beginnen. Denk aan vazen, kussens of kandelaars.

Hier zitten witte kaarsen in, maar een kaars met leuke kleur trekt nog meer de aandacht.

Ben je klaar voor een grotere stap? Dan is een kleurrijk meubel wat voor jou. Een uniek item dat echt de aandacht trekt is een glossy bijzettafel met unieke vorm en felle kleur. Deze feloranje tafel bijvoorbeeld.

Wil je echt een kleurrijke eyecatcher toevoegen? Neem dan een statement piece in kleur. Denk aan een kleurrijke bank of tafel.

Een eenvoudige manier om kleur toe te passen als eyecatcher is de wanden verven in een statement kleur. Hiermee geef je een kamer echt een heel andere vibe. Misschien is het wel wat voor jou om een deel van je plafond mee te schilderen. Dit is nog meer een eyecatcher dan alleen een geverfde muur.  Bevalt het toch niet? Dan is het ook zo weer overgeschilderd.

Unieke lampen

Ben je geen fan van kleur? Geen probleem, kleur is niet de enige manier om een statement in je interieur te maken. Een lamp zet vaak de toon voor je eetkamer. Hij hangt meestal boven de tafel en een unieke lamp is daarom een perfecte eyecatcher. Deze lampen bijvoorbeeld, super chic en echte eyecatchers. Hetzelfde is trouwens ook in andere ruimtes mooi, zoals bijvoorbeeld de slaapkamer.

Kleden

Een vloerkleed verbindt de meubels in je kamer met elkaar, maar is soms ook een beetje saai. Speel het niet altijd op safe met het vloerkleed. Geef je huis een instant make-over door het kleed te veranderen. Dit doe je in kleur, vorm, materiaal of alle drie in één. Een nieuw kleed is als een geverfde muur, het verandert de ruimte in een oogopslag. Dit kleed heeft bijvoorbeeld een interessante vorm.

Kunstwerken

Een witte muur zonder kleur, behang of kunst valt niet op. Als geen van je muren interessant is, is kunst een goede opvulling. Er is voor iedereen een kunststijl die bevalt dus kies iets uit dat bij jouw past. Misschien vind jij Rembrandt geweldig of hou je juist van modernere prints. Naast schilderijen, posters, art foto’s denk je ook aan een interessante sculpture. Ook door meerdere accessoires bijvoorbeeld in een kleur bij elkaar te zetten maak je je eigen “kunstwerkjes”.

Beeld: istockphoto.com
Deel dit artikel
Back to top