Interior

Met deze tips ruikt je huis altijd lekker

Met deze tips ruikt je huis altijd lekker

Verlang je naar een huis dat niet alleen schoon is, maar ook altijd heerlijk fris ruikt? Gelukkig zijn er allerlei manieren om de geur in je huis te verbeteren. Hier komen ze!

Met deze tips ruikt je huis lekker fris

Misschien merk je niet altijd de vieze luchtjes in je huis op. Een heerlijke geur ervaren bij binnenkomst is wel zo aangenaam. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je woning altijd lekker te laten ruiken.

1. Ventileren

Doorluchten is een goede manier om je huis lekker te laten ruiken en de muffe geurtjes te minderen. Iedere dag ventileren is niet alleen goed voor je huis, het zorgt er ook voor dat ongewenste geuren kunnen ontsnappen. Na het koken is het ook slim om even je ramen open te gooien, zodat de geurtjes weggaan.

2. Luchtverfrissers

Om voor korte tijd even een geurboost te hebben, is een luchtverfrisser ideaal. Gebruik hem bijvoorbeeld vlak voordat je bezoek krijgt. Denk aan een spray of een interieurparfum. Geurkaarsen of elektrische luchtverfrissers zijn ook ideaal.

3. Natuurlijke geuren

Het is natuurlijk ook nog een optie om je huis op een natuurlijke manier te laten ruiken. Zet bijvoorbeeld verse bloemen neer of kruiden als lavendel of munt. Deze geven een heerlijke geur af. Citrusvruchten helpen ook enorm!

4. Geurzakjes

Het kan in kasten of bij kleding ook nog wel eens snel muf ruiken. Geurzakjes komen dan nog wel eens goed van pas. Hang ze op in je kast of leg ze tussen je kledingstukken.

5. Essentiële oliën

Gebruik essentiële oliën in een verstuifer of diffuser om de lekkere geur in je woning te verspreiden. Lavendel, eucalyptus of citroen zijn altijd goed.

6. Schoonmaken

Af en toe je woning schoonmaken is ook niet verkeerd. Verwijder het stof, maak schoon met een sopje en stofzuig en dweil even de vloeren. Vuil en stof zorgen namelijk voor onaangename geuren en deze wil je niet hebben. Door het schoonmaken bij te houden voorkom je dat. Oh ja en roken en frituren helpen daar niet echt bij.

7. Wassen

Was regelmatig je beddengoed, maar ook handdoeken en kleding. Zo blijft de wasmand leeg en dit is zeker handig als je met transpirerende mensen woont. De geur blijft zo niet hangen in huis en het staat natuurlijk een stuk netter. Hoe meer je het bijhoudt, hoe kleiner de stapel blijft en hoe minder vieze geurtjes er blijven hangen.

Welke van deze tips ga jij voortaan gebruiken?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top