Haarverzorging

Wat is triple hair washing en is het verstandig?

Wat is triple hair washing en is het verstandig?

Voor een lange tijd werd het aangeraden om je haar zo min mogelijk te wassen. Dat is nu verleden tijd met een techniek genaamd: triple hair washing. Dit is een proces waarbij je je haar drie keer in één wasbeurt wast, in plaats van één keer. Je brengt aan, schuimt, spoelt en herhaalt… en herhaalt opnieuw. Drie keer klinkt misschien overdreven, maar heeft een aantal voordelen. Dit is waarom je het ook eens moet proberen.

Lees ook: Hoe vaak moet je je haar laten knippen?

Dit is waarom je 'triple hair washing' ook eens moet proberen.

Behoefte 

Je haar heeft een schone omgeving nodig om te groeien. Als je je haar niet (goed) genoeg wast, hopen ophoping van haarproducten en natuurlijke oliën zich op op de hoofdhuid. Dit leidt tot vervelende bijwerkingen, zoals irritatie, dunner wordend haar en uiteindelijk haaruitval.

Hoe vaak? 

Triple hair washing betekent niet dat je elke wasbeurt drie keer achter elkaar je haren wast. Het beste moment om het te doen is wanneer je haar extra zuivering en reiniging nodig heeft. Dit is waarschijnlijk na elke twee tot vier wasbeurten, vooral na gebruik van veel stylingproducten of droogshampoo. Mocht je niet weten wanneer je haar de reiniging nodig heeft, dan kijk je naar het schuimen van de shampoo. Als je merkt dat je shampoo niet zo veel schuimt als normaal (wat duidt op een vette hoofdhuid), dan is dat wellicht een teken dat je je haar even lekker mag reinigen.

Hoe vaak in het algemeen wassen?

Hoe vaak je in het algemeen je haren wast hangt af van een aantal factoren. Allereerst hangt het af van de hoeveelheid olie die je haar aanmaakt en de textuur van je haar. Grof en droog haar was je het beste één keer per week, terwijl vetter haar vaker wassen vereist. Het beste is rond de 3 à 4 keer per week. Het hangt ook af van je levensstijl. Sport en zweet je veel? Dan is het beter om het vaker te wassen.

Producten en uitvoering

Voor de triple hair washing wordt aangeraden om twee aparte shampoos te gebruiken. Eén van de shampoos moet een diepere reiniging bieden en de andere moet hydraterend zijn. Zo sluiten ze goed op elkaar aan. Belangrijk hierbij is dat je het goed uitspoelt. Hier gaat het namelijk vaak mis. Het is noodzakelijk om de (haar)producten die we gebruiken te verwijderen, zo voorkom je het vet worden van haarvezels en verzadiging van je hoofdhuid.

Inmasseren

Bij het aanbrengen van de shampoo is het het beste om het er niet te hard in te wrijven, je natte haar is namelijk gevoelig. In plaats daarvan masseer je de shampoo in je haar. Zo bevorder je de opname van voedingsstoffen en doe je je hoofdhuid een groot plezier.

Kortom

Triple hair washing betekent niet dat je nu elke dag drie verschillende soorten shampoo in je haren aanbrengt. Doe wanneer jij denkt dat je haar eraan toe is, zo eindig je met een heerlijk fris en schoon kapsel.

Bron: Glamour.com | vichy.nl
Beeld: istockphoto
Deel dit artikel
Back to top