Lichaamsverzorging

⁠⁠Zo voorkom je veroudering van je handen

⁠⁠Zo voorkom je veroudering van je handen

Je staat er vast niet altijd even bij stil, maar jouw handen laten ook een teken zien van veroudering. Op een dag ga je je realiseren dat het zover is. Er ontstaan rimpels en ouderdomsvlekken. Je handen lijken ineens wel heel oud. Wat nu? Met de volgende tips voorkom jij veroudering van je handen.

Zo voorkom je veroudering van je handen

Eigenlijk hebben je handen heel wat te verduren. Het is dus niet gek dat ze er ouder uitzien dan de rest van je lichaam. Je handen zijn in weer en wind onbedekt buiten. Ze zittten of in het sop of je bent wel aan het typen. Op een gegeven moment krijg je volumeverlies, waardoor er rimpels of ouderdomsvlekjes ontstaan. Vroeg of laat krijgen we hier allemaal mee te maken, maar je kaar toch kunnen we het wel zoveel mogelijk proberen uit te stellen:

  • Gebruik een goede hancrème met een UV-filter.
  • Draag in de winter handschoenen.
  • Scrub regelmatig.
  • Een handsmasker is niet verkeerd voor het slapengaan.
  • Tijdens het schoonmaken kun je het beste huishoudschoenen gebruiken.

Oh ja, en vergeet niet dat je nagels ook veel invloed hebben op de look van je handen. Zorg voor een verzorgde uitstraling door je nagels lang, schoon en mooi gevijld te hebben. Zorg dat je nagelriemen netjes aangedrukt zijn.

Behandelingen

Mocht je echt graag wat willen doen aan de rimpels op je handen, dan kun je kiezen voor de volgende behandelingen:

  • Fillers: je denkt er misschien niet direct aan, maar toch werkt het echt. Het volume wordt namelijk in je handen weer aangevuld door fillers met hyaluronzuur te injecteren. Je handen krijgen hierdoor minder rimpels. 
  • Profhilo: door hyaluronzuur in je handen te spuiten die op een speciale manier is geprepareerd, gaat de huid om het behandelde gebied vernieuwen. Jouw handen krijgen op een natuurlijke manier weer een gladde huid. Het enige nadeel is wel dat het natuurlijke verouderingsproces gewoon doorgaat. Als je een blijvend resultaat wil, moet je eens om het jaar deze behandeling doen. 
  • TCA-peeling: het kan natuurlijk ook zijn dat je je niet zo ergert aan het volumeverlies, maar vooral aan de ouderdomsvlekken. Gelukkig is hier ook een behandeling voor mogelijk. Tijdens de TCA-peeling gaat je huid vervellen op de behandelde plaats. Dit is een chemische peeling. Je krijgt dus een nieuwe huid zonder pigmentvlekken terug. 

Welke behandeling je precies nodig hebt, ligt aan de mate van veroudering van je handen. Laat je daarom altijd eerst goed informeren!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top