Haarverzorging

Waarom is er zo veel hype om de Mason Pearson borstel?

Waarom is er zo veel hype om de Mason Pearson borstel?

Wie droomt er niet van glanzend, gezond uitziend haar? Dat je maar een borstel door je haar hoeft te halen en het er prachtig uitziet. Dit is mogelijk maar er hangt wel een prijskaartje aan. De Mason Pearson borstel gaat rond op TikTok als een 'magische borstel' die je haar laat shinen. Waarom is er zo’n hype rond- om deze prijzige borstel?

Lees ook: Deze haaraccessoires ga je overal zien deze zomer

Waarom al deze hype?

Er is dus een grote hype om deze borstel. Dat komt omdat het al een lange tijd gezien wordt als een bijzonder, kwalitatieve en effectieve borstel. Het design van de borstel is niet alleen tijdloos, er zit ook een wetenschap achter waardoor de borstel je haar er gezond uit laat zien. De Mason Pearson borstel kenmerkt zich door de combinatie van nylon- en borstelharen. Deze constructie stimuleert je hoofdhuid wat bijdraagt aan een gezondere haargroei. Dit is niet de reden dat er op TikTok zo veel over gepraat wordt. De borstelharen in de Mason Pearson borstel zorgen ervoor dat de natuurlijke oliën in je haar, door de wortels en de punten verdeeld worden. Dit hydrateert je haren en geeft ze een glanzend, gezond uiterlijk. De borstel is ontworpen om je haar zo min mogelijk te beschadigen terwijl je de klitten uit borstelt. Een kans op gespleten haarpunten is heel klein bij het gebruik. De wetenschap achter de borstel is dus de reden dat deze zo populair is.

Tijdloze borstel

De Mason Pearson haarborstel is in 1885 al bedacht door, je raadt het al, Mason Pearson. Hij bleef de borstel verbeteren waardoor de borstel nu deze speciale technieken heeft. In 1918 is het model dat tegenwoordig nog verkocht wordt ontworpen. Tot op deze dag gebruiken veel mensen de borstel zelfs celebirties zoals Kim Kardashian zijn er mee gespot. De borstel heeft over de jaren nogal een reputatie gekregen als een van de duurste maar beste haarborstels.

Is hij het geld waard?

De Mason Pearson lijkt alleen een positieve te hebben. De prijs is jammer genoeg erg hoog. Zo is de verkoopprijs van de borstels, niet schrikken, van zo’n de 70 tot 300 euro. De 'goedkopere' borstels zijn in een kleiner formaat en de duurdere zijn groter of de handgrepen zijn van een ander materiaal. Of dit het geld waard is, is aan jou om te beslissen. Als jij haar verzorging belangrijk vindt, is de borstel een goede investering. Vind je dit niet erg boeiend? Dan is het niet nodig om zo een dure borstel te kopen. Er zijn ook dupes van de borstel die minder kosten, deze vind je makkelijk op TikTok.

Mason Pearson borstel

 

Mason Pearson Pocket Bristle en Nylon Haarborstel

Bron: byrdie.com prefontaineshop.com
Beeld: istockphoto.com
Deel dit artikel
Back to top