Wedding

Deze outfits zijn een no-go als bruiloftsgast

Deze outfits zijn een no-go als bruiloftsgast

Elke cultuur doet de bruiloft op een andere manier, maar dat betekent niet dat je zomaar in een willekeurige outfit aan mag komen. Ze hebben allemaal andere normen en waarden, waar je je ook aan houdt. Dit zijn een paar tips om niet de mist in te gaan met je outfit.

Lees ook: Cadeau inspiratie voor stellen die gaan trouwen

Wit

Dit spreekt misschien voor zich, maar een witte outfit is echt niet acceptabel op de meeste bruiloften. Er is een enkele bruiloft waar de bruid juist aan de gasten vraagt om wit te dragen, omdat de bruid een andere kleur draagt. Zie je een leuke jurk, maar is de jurk helaas wit? Geen zorgen, gelukkig verf je simpel thuis een jurk. Bij veel winkels ligt textielverf in de schappen. Kook de jurk in de verf en je hebt een prachtige kleur mét die jurk die je zo mooi vindt.

Naast wit zien we lichte pastelkleuren liever niet op een bruiloft. Kleuren met een lichte tint zoals lichtblauw, geel of roze zijn geen goed idee. Deze kleuren lijken namelijk nét teveel op wit en lijkt in bepaald licht ook gewoon wit. Ook een witte jurk met een printje is vaak niet goed genoeg. Zorg er voor dat je jurk zo min mogelijk wit heeft én lijkt.

Te gewoontjes voor een bruiloft

Kom niet in je gewone, alledaagse kloffie. Een spijkerbroek met een T-shirt gaat niet door de beugel. Zelfs voor een casual bruiloft is dit net iets te gewoontjes. Je hoeft niet alle glitter en glamour uit de kast te halen, maar je een beetje op dossen is alles behalve raar. Een leuke jurk die je in de zomermaanden nog aan doet, is al een veel beter idee.

Draag je liever een broek, maar wil je niet te gewoontjes aankomen op de bruiloft? Een mooie pantalon met een bloesje of een matching pak is ook een leuk idee. Je hoeft niet alleen maar jurken te dragen.

Te sexy

Naast dat de outfit niet te simpel is, mag de jurk ook niet te sexy zijn. Het zijn misschien goede vrienden van je die trouwen, maar besef wel dat jij niet de enige bent die de bruiloft bezoekt. Er is ook familie van het bruidspaar, zoals opa’s en oma’s. Daarnaast zijn er bij sommige feesten kinderen aanwezig.

Een jurk met een diepe V-hals, hoge split of een kortere jurk zijn voorbeelden van jurken die sexy zijn. Dit betekent niet dat je in een conservatieve outfit aandoet, maar een beetje letten op de uitgesneden stukken. Ga voor een jurk dat geen diepe V-hals heeft, maar juist bijvoorbeeld een jurk die de sleutelbenen accentueert.  Een kleine uitsnijding bij de heupen of je zij mag, maar let er wel op dat deze niet te groot én te diep is.

Matchen met bridal party

In Nederland hebben we niet zozeer een bridal party, maar in andere landen is dit wel een ding. Naast het bruidspaar staan ook andere mensen vooraan. Zo bestaat een bridal party meestal uit de maid of honour, best man, de groomsmen en de bridesmaids. Dit zijn vaak de beste vrienden en directe familieleden die bij het paar hoort.

De bridesmaids hebben over het algemeen hun eigen kleurenpallet. Vraag daarom aan de bruid óf een bridesmaid om het kleurenthema, zodat je niet overlapt. Langzamerhand komt deze traditie overwaaien naar Nederland, dus onthoudt dat voorkomen beter is dan genezen.

Seizoen

Het seizoen en de locatie spelen ook een grote rol bij het bepalen van je outfit. Het laatste dat je wil is bevriezen tijdens de bruiloft of veel zweten op het strand. Bedenk daarom vooraf wat een logische outfit is voor de locatie en de tijd van het jaar van de bruiloft. Blijf ook goed de temperatuur in de gaten houden. Spanje is bijvoorbeeld over het algemeen lekker weer, maar het is ook mogelijk dat precies tijdens jullie periode het weer helemaal omslaat.

Om alle vlakken te bedekken is het slim om bijvoorbeeld een jurk te kiezen met een bijpassend vestje of bolero. Zo heb je de mogelijkheid om een vestje aan te doen als het koud is en deze weer uit te doen als het te warm is. Weet je dat het sowieso kouder is, maar geen zin in een jurk met lange mouwen? Naast dat een vestje slim is, is laagjes dragen ook een goed idee. Draag zo een coltrui onder de jurk voor een leuk effect.

Over de top

Een spijkerbroek met een trui is geen goede outfit, maar teveel van het goede aandoen is ook niet slim. Alle aandacht komt normaal gezien op de bruid en het bruidspaar. Iemand met een outfit die net niet bij de rest past of gewoon heel veel is, neemt al snel die aandacht weg. Ga daarom niet voor een jurk vol glitters en palletjes. Eén zonnestraal en je bent de discobal van het feest.

Ook het dragen van een grote jurk of een jurk met een aparte kleur is niet handig. Met een grote, brede jurk zit je niet alleen jezelf, maar ook anderen in de weg. Tijdens de ceremonie zit je al naast elkaar, maar met het dragen van een grote jurk bedenk je de buren ook nog eens. Een aparte kleur neemt, net zoals bij glitters, de aandacht weg van het bruidspaar tijdens foto’s. Je ogen gaan automatisch naar een kleur of uiterlijk dat er uitspringt.

Lees ook: 6x jurken voor de plus-size bruiloft gast

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top