Gezichtsverzorging

Zo geef je je vermoeide ogen weer een frisse blik

Zo geef je je vermoeide ogen weer een frisse blik

Heb jij ook wel eens last van donkere kringen en verdikkingen rond je ogen? Heel herkenbaar! We hebben namelijk allemaal wel eens te maken met wallen. Voordat we deze wallen te lijf gaan, is het wel belangrijk wat de oorzaak is. Trendalert gaat je vertellen hoe je dit moet doen.

Oorzaak van vermoeide ogen

Het is belangrijk om te weten welke soort wallen je hebt, voordat je bezig gaat met allerlei tips, tricks en make-up producten. De soorten wallen die voorkomen zijn:

  • Donkere, blauwpaarse kringen: worden meestal veroorzaakt door zichtbare aderen, vooral bij mensen met een bleke of rijpere huid. Deze kringen kunnen ook ontstaan door slaapgebrek of uitdroging.
  • Verdikking: wordt veroorzaakt door vochtophopingen, die vaak toenemen naarmate je ouder wordt en het lichaam moeite krijgt om vocht af te voeren. Dit kan ook genetisch bepaald zijn en komt vaak voor voor het slapengaan of bij het ontwaken. Allergieën en hooikoorts kunnen ook bijdragen aan dit soort wallen.
  • Hyperpigmentatie: vaak mensen met een donkere huidskleur hebben last van hyperpigmentatie. Dit zorgt ervoor dat er donkere plekken met veel pigmentatie ontstaan in plaats van blauwpaarse kringen. 
  • Schaduw: het gaat in dit geval niet om wallen, maar om een illusie. Het lijkt dan net alsof de wallen ontstaan door een soort schaduw.
  • Zakjes: deze worden vaak veroorzaakt door een rijpere huid die verslapt, resultaat is dat er een ophoping komt van vetweefsel en dan onstaan er vaak wallen. 

 

Wallen voorkomen en tegengaan

Om wallen rond je ogen te voorkomen en te verminderen, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen. Voor blauwpaarse kringen is het vooral belangrijk om voldoende slaap, een gezond dieet te volgen en genoeg water te drinken. Zo voorkom je uitdroging. Ook specifieke huiverzorginsingrediënten kunnen helpen volgens Jetske Ultee. Vochtophopingen kun je weer verminderen door het gebied onder je ogen te koelen met bijvoorbeeld een ijskompres. Let hier alleen wel bij op dat je deze in een handdoek wikkelt en niet meteen op de blote huid legt. Een tip wat je ook kunt doen is je gebied onder je ogen, masseren met guasha. Dit is een eeuwenoude schraap-techniek en verwijderd opgeslagen afvalstoffen op plekken waar het niet hoort.

 

Make-up

Wil je heel graag je wallen wegwerken? Dit kan natuurlijk met veel make-up en beautyproducten. Zodra jij last hebt van vochtophopingen dan kun je het beste verkoelende eye sticks of gels gebruiken. Voor donkere kringen en hyperpigmentatie kun je het beste color correctors gebruiken. Bepaal eerste welke kleur de kringen zijn. Zijn ze blauwpaars? Ga dan voor oranje. Zij ze juist groen? Ga dan voor roze/rode kleur en als ze juist roodachtig zijn moet je de groene kleur gebruiken.

Zodra jouw walleen niet zo aanwezig zijn dan kun je vaak een huidkleurige concealer gebruiken. Wil je het gebied camoufleren? Kies dan een kleur die matcht met je huidskleur. Wil je het juist oplichten? Kies dan een concealer die één of twee tinten lichter is dan jouw huid.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top