Interior

Items die essentieel zijn in de wasruimte in jouw huis

Items die essentieel zijn in de wasruimte in jouw huis

Heb jij een aparte wasruimte in jouw woning? Wat fijn! Zo heb je alle ruimte om de was te doen. Er zijn daarbij wel een aantal items die niet mogen ontbreken in deze ruimte. Benieuwd welke items we bedoelen? Lees dan snel verder!

Wasmiddel

Zonder wasmiddel heeft een wasruimte niet zoveel zin. Want waar ga je anders je vuile was mee wassen? Zorg ervoor dat je voor elk soort was een geschikt wasmiddel hebt staan. Denk aan de bonte, witte, delicate en hygiënische was. Kies daarbij voor een wasmiddel met een lekkere geur, want wie wil er nou geen lekker ruikende, frisse kleding dragen?

Heerlijke wasparfum

Hoewel wasmiddel van zichzelf al een geurtje heeft, is deze niet heel sterk en langdurig. Wasparfum is dat daarentegen wél. Wasparfum geeft een heerlijke geur aan jouw kleding. De kleding blijft niet alleen langer fris en lekker ruiken, ook hangt er daardoor in de wasruimte zelf altijd een frisse, lekkere geur.

Wasmanden

We gaan ervanuit dat je liever niet alle kleding op de grond hebt liggen, toch? Om dit te voorkomen is de aankoop van een wasmand essentieel. Niet alleen is een wasmand praktisch, ook ziet het er mooi uit én op deze manier zie je snel of het tijd wordt om een wasje te draaien. Mocht je genoeg ruimte hebben, zet er dan drie wasmanden neer. Op deze manier is het direct mogelijk om de was te sorteren op kleur. Hoe handig!

Kleine mandjes voor overige producten

Naast de was ziet het er ook mooi uit als je de overige spullen in de wasruimte opbergt. Berg alle producten netjes op door manden in de wasruimte te plaatsen. Denk aan een mandje voor je wasmiddelen en een andere voor je wasparfums. Dit ziet er niet alleen georganiseerd en netjes uit, ook vind je op deze manier snel wat je nodig hebt en haal je geen spullen door elkaar.

Lees ook: Moet je nieuwe kleding wassen voordat je het draagt?

Wasrek

Nadat de was in de wasmachine is geweest, wil je natuurlijk de natte was wel ergens ophangen. Een wasrek is hiervoor de ideale oplossing. Kies het wasrek uit op basis van de hoeveelheid ruimte dat je ervoor hebt. Heb je eigenlijk helemaal geen ruimte meer? Kies dan voor een opklapbaar rek om aan de muur te hangen. Heb je meer ruimte? Koop dan een normaal wasrek. Deze zet je in de zomer ook nog eens gemakkelijk buiten neer.

Kast

Een kast is ideaal, en bijna essentieel, om al jouw spullen in op te bergen. Denk weer aan de wasmiddelen en wasparfums, maar eventueel ook aan andere benodigdheden en de kleding zelf. Is er geen ruimte voor een kast? Kijk dan of het mogelijk is om een aantal planken aan de muur te hangen.

Opvouwblad

Mocht je nou beschikken over een droger, dan is de kans groot dat jij de was die je uit de droger haalt direct wilt opvouwen. Koop daarom een blad die je over de wasmachine en droger heen legt en voilà: je hebt een opvouwblad.

Bron: Washok.nl
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top