Lichaamsverzorging

Om deze redenen wil jij handschoenen dragen in de winter

Om deze redenen wil jij handschoenen dragen in de winter

De voornaamste reden dat we handschoenen dragen in de winter, is omdat we anders koude handen krijgen. Niets is zo vervelend om bijvoorbeeld op de fiets te stappen en vervolgens je vingers niet meer kunnen bewegen. Maar dit is niet de enige reden waarom jij handschoenen wil dragen in de winter.

Handschoenen in de winter

Handschoenen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Van dunne handschoentjes tot dikke wanten, van zwarte handschoenen tot handschoenen met kleurtjes. Er is genoeg keuze. Handschoenen zijn heerlijk om je handen lekker warm mee te houden, maar waar zijn handschoenen nog meer goed voor in de winter?

Droge handen

In de winter hebben veel mensen sneller last van droge handen. Het koude weer zorgt er namelijk voor dat je handen sneller uitdrogen. Je moet ze hierdoor vaker hydrateren en verzorgen, maar het is dus ook belangrijk om handschoenen te dragen in de winter als je snel last hebt van droge handen. Door de kou krijg je scheurtjes in je huid, waardoor het beschadigt en uitdroogt. Helpt het natuurlijk ook om je handen te hydrateren met een handcrème voordat je naar buiten gaat.

Nadelen van droge handen

In de winter houden je handen minder vocht vast en drogen ze dus uit. Je ziet het niet alleen, maar je voelt het ook. Een droge huid doet soms echt pijn en dat vindt niemand leuk. Er er ook op dat je geen dingen doet die je handen extra droog maken. Was bijvoorbeeld niet te vaak je handen met zeep. En knoop het in je oren: doe handschoenen aan als het buiten koud is of hard waaid. Dit zijn echte boosdoeners voor droge handen.

Lees ook: Last van droge handen? Dit zijn de fijnste handcremes

Fashionable handen

Nu weten we dat handschoenen dragen in de winter goed is voor je handen, maar het is ook goed voor je outfit. Mooie handschoenen maken je handen namelijk he-le-maal af. Er zijn super veel chique handschoenen die passen bij elke outfit. Heb je bijvoorbeeld een mooie, lange, zwarte jas? Dan passen daar bijvoorbeeld mooie, leren handschoenen bij. Maar dikke wanten zijn ook altijd een goede optie.

Lees ook: Dit zijn de 5 mooiste handschoenen voor deze winter

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top