Lifestyle

De leukste cadeaus voor een boekenwurm

De leukste cadeaus voor een boekenwurm

Ben jij op zoek naar een cadeau voor een echte boekenwurm, maar kom je er niet uit? Dan heb je het goede artikel voor je. Wij delen namelijk 7 perfecte cadeaus die boekenliefhebbers gegarandeerd leuk vinden.

Een foto boekenlegger

Een gepersonaliseerde boekenlegger met foto’s van jullie erop, dat is toch té leuk? Om nou te zeggen dat een persoonlijker cadeau niet mogelijk is, is misschien een beetje overdreven. Maar het zit er niet héél veel vanaf. Ten eerste laat je zien dat je je verdiept in zijn of haar interesses en dat in combinaties met leuke foto’s van jullie, maakt het een heel lief en doordacht cadeau.

Boeken (duh…)

Dit is natuurlijk heel voor de hand liggend, maar je doet er elke boekenwurm een enorm plezier mee. Om er helemaal zeker van te zijn dat je een goed boek geeft, is het altijd een mogelijkheid om te vragen naar een boekenlijst. Of kies zelf een boek uit van het genre dat de persoon vaak leest.

Lees ook: Zwijmel jij weg bij romantische verhalen? Dan zijn deze boeken perfect voor jou!

Boekenkast essentials

De meeste boekenwurmen hebben thuis wel een boekenkast vol met boeken staan. Het is dan een leuk cadeau om een boekenkast essential te geven. Denk aan kaarsen, een zoutlamp, planten, fotolijstjes of geurstokjes. Deze voorwerpen zijn een leuke toevoeging aan de boekenkast en je maakt er elke boekenliefhebber erg blij mee.

Koptelefoon

Een echte boekenliefhebber verdwaald nog wel eens in het verhaal. Ze zitten in hun eigen wereld en willen het liefst door niemand gestoord worden. Een (geluiddempende) koptelefoon is daarvoor de ideale oplossing.

Markeerstiften/ gekleurde markeerstickers

Tijdens het lezen komen er soms stukjes tekst voor die zo mooi, lief, ontroerend of grappig zijn, dat de lezer dit wil onthouden. Daarom markeren ze deze teksten. Zo zijn ze makkelijk terug te vinden wanneer er door het boek gebladerd wordt. Markeerstiften of gekleurde markeerstickers zijn hierom leuke, praktische én doordachte cadeaus om te geven.

Badplank

Een boekenwurm wil natuurlijk voorkomen dat een boek nat wordt. Wanneer iemand een boek leest in bad is het daarom nog wel eens lastig om het boek ergens neer te leggen. Een perfect cadeau hiervoor is een badplank. Deze plank leg je eenvoudig over de badranden en is ideaal om onder andere het boek op neer te leggen.

‘Boeken merchandise’

Een grappige manier om aan boekenwurmen kenbaar te maken dat je wel degelijk weet waar hun interesses liggen, is door ‘boeken merchandise’ te geven. Denk aan een tas of mok met ‘book lover’ erop. Of een leuke sleutelhanger van stapels boeken. Er zijn genoeg mogelijkheden, kies iets uit waar je denkt dat je de andere blij mee maakt.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top