Lifestyle

8 creatieve ideeën waardoor cadeaus inpakken nóg leuker wordt

8 creatieve ideeën waardoor cadeaus inpakken nóg leuker wordt

Misschien wel één van de leukste dingen aan de feestdagen: cadeaus inpakken! Je kunt er al je creativiteit in kwijt en helemaal losgaan met de leukste ontwerpen. Ondanks dat er veel traditionele manieren zijn om cadeaus in te pakken, zijn er ook een aantal opties om het nét even wat anders aan te pakken. Wat die manieren zijn? Dat lees je in dit artikel! 

Voeg foto's toe

Of je nu een cadeau gaat inpakken voor Sinterklaasavond of Kerst, er liggen gegarandeerd een hoop verschillende presentjes bij elkaar op een grote stapel. Hoe zorg je ervoor dat iedereen het juiste cadeau krijgt? Juist, door een naam erop te zetten. Toch kan het ook anders. Wil jij echt uitblinken in creativiteit? Plak dan een foto van degene op het cadeautje. Iedereen weet in één opslag voor wie het is en het levert ook nog eens leuke reacties op! 

Minimalistische koorden

Vind je het leuk om net een iets andere draai te geven aan het inpakpapier, maar ben je niet zo van de glitters of sprankelend plakband? Dan kun je er ook een creatieve en minimalistische draai aan geven. Het enige wat je nodig hebt, is touw of koord. Wikkel ze rond het inpakpapier in een patroon naar keuze. Ondanks dat je maar een klein onderdeel hebt toegevoegd aan het cadeaupapier, zal je merken dat het veel meer uitstraling krijgt!

Beschrijfbaar cadeaupapier 

Wil je graag een tekstje toevoegen aan het cadeau, maar past een kaartje er niet helemaal bij? Dan is beschrijfbaar cadeaupapier de perfecte oplossing. Je kan het zien als een groot krijtbord. Hoe groter het cadeau, hoe meer tekst je kan schrijven. Wat is er nu leuker dan een persoonlijk berichtje recht uit het hart? Aangezien samenzijn en gezelligheid centraal staat tijdens de feestdagen is het meer dan passend. 

Twee lagen inpakpapier

Is het je al eens opgevallen dat dubbelzijdig inpakpapier vaak bestaat uit verschillende motieven? Dit is niet alleen leuk, maar ook nog eens ontzettend handig! Hierdoor kan je namelijk met hetzelfde papier, verschillende motieven maken op het inpakpapier zelf. Je hebt niet vijf verschillende rollen nodig, maar met één of twee stuks kom je al een heel eind. Dit geeft de verpakking meer dynamiek en uitstraling.

Kleuren met elkaar combineren

Wat is leuker dan verschillende kleuren met elkaar combineren? Ideaal als bijvoorbeeld meerdere cadeautjes bij elkaar horen. Geef één cadeautje een felle kleur en de ander een wat meer neutrale tint. Wat krijg je dan? Een origineel en creatief geheel. Eén ding is zeker: het zal er zeker niet saai uit komen te zien!  

Een extraatje toevoegen

Wat is leuker dan een extraatje krijgen bij een cadeautje? Door er bijvoorbeeld een Candy Cane aan te verbinden creëer je dat beetje meerwaarde wat je eerst nog miste. Het extraatje kan ook nog eens dienen als hint. Wil je dat degene voor wie het cadeau is, eerst gaat raden wat erin zit? Dan kun je hier op een leuke en creatieve manier op inspelen. Nog een bijkomend voordeel: het zal wat langer duren voordat iedereen zijn of haar cadeau heeft uitgepakt. Nog meer gezelligheid dus!

Stempelen en stippen

Last but not least: stempelen en stippen! Met geometrische patronen, originele figuren en letters kun je veel bereiken. Wist je dat je ook zelf op een eenvoudige manier stempels kan maken? Snijd het gewenste patroon uit een halve aardappel en dompel het vervolgens in wat verf. Na deze stap ben je al klaar om te stempelen! 

Sprankelend plakband

Heb je alvast zin om in de feeststemming te komen? Dat kan perfect met sprankelend plakband. Meestal gebruik je dit product om iets dicht te plakken, maar je kunt er echt veel meer uithalen. Plak dubbelzijdig plakband op het inpakpapier en strooi er wat glitters of confetti op. Het feestelijke en kleurrijke resultaat zal je verstelt doen staan!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top