Fashion

Alles wat je wil weten over de 'rook' piercing

Alles wat je wil weten over de 'rook' piercing

Er zijn ontzettend veel piercings die je laat zetten in je lichaam. Oorpiercings zijn enorm populair en zo ook de ‘rook’ piercing. Dit is een leuke piercing in je oor, maar op een plek waar je misschien niet meteen aan denkt. Ben jij in voor een nieuwe piercing? Dan is de rook piercing een hele goede optie. In dit artikel vertellen wij je er alles over.

Waar zit de rook piercing?

De rook piercing is een piercing die door twee plekken in je kraakbeen heengaat en een beetje verstopt zit in je oor. Het zit ongeveer op dezelfde hoogte aals een helixpiercing. De rook piercing zetten piercers door een dik stukje kraakbeen, dus verwacht wel wat pijn tijdens het zetten. Het is een beetje een onhandige plek voor piercings, omdat er niet veel ruimte om het stukje kraakbeen heenzit. Maar voor een goede piercer met veel ervaring en de juiste tools is het zetten appeltje eitje. Maak je hier dus geen zorgen over.

Wat voor sieraden in een rook piercing?

Wanneer je een rook piercing laat zetten, kiest de piercer altijd eerst voor een gebogen staafje. Hierdoor is er genoeg ruimte voor eventuele zwelling na het zetten van de piercing. Als je piercing is genezen, mag je kiezen voor een ander sieraad. Denk bijvoorbeeld aan een leuk ringetje. Als je meerdere piercings hebt, match je verschillende sieraden dan met elkaar.

De genezingsperiode

Omdat de piercings door dik kraakbeen heengaat, duurt de genezingsperiode enigszins lang. Houdt rekening met een genezingsperiode van zo’n 6 tot 9 maanden. Als het wat langer duurt, maak je dan geen zorgen. Dat is volkomen normaal. Als je je piercing goed verzorgt, is de kans dat de piercing sneller geneest een stuk groter. Als je de piercings 1x per dag schoonmaakt met een speciale zeep of een zoutoplossing, geneest je piercings netjes en heb je minder kans op kraakbeenbultjes of ontstekingen. Tijdens de genezing is het belangrijk dat je niet in de sauna, zwembaden of bad gaat om infecties te voorkomen.

Lees ook: Dit is wat de plek van jouw piercing over jou zegt

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top