Health

De nieuwste trend om je haar sneller te laten groeien

De nieuwste trend om je haar sneller te laten groeien

Sommigen dromen ervan: net zulke lange lokken als Rapunzel. Maar soms probeer je alle trucjes uit, maar lukt het nog steeds niet om deze lokken te krijgen. Doe je er alles aan om lange lokken te krijgen, maar lijkt niets te werken? Dan hebben wij een tip voor je.

Kop koffie

Het klinkt misschien een beetje gek, maar koffie helpt je niet alleen om wakker te blijven. Koffie doet namelijk wonderen voor je haar en hoofdhuid. Nu is het niet de bedoeling dat je het opdrinkt om je haargroei te stimuleren en een gezonderen hoofdhuid te krijgen. Het geheim ligt hem in een spoeling met koffie.

Hoe het werkt

Cafeïne, de verslavende stof die in koffie zit, is hartstikke goed voor je haarzakjes. De haarzakjes zijn de kweekzakjes van je haren en hieruit groeit het haar ook. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat cafeïne goed is voor deze haarzakjes. Het stimuleert de haargroei en geeft het een flinke boost, waarbij het niet alleen sneller groeit, maar ook zorgt voor een vollere bos met haar. Ook duurt het langer voor het weer uitvalt.

Verslavend

Cafeïne werkt dus verslavend en we raden het je daarom echt niet aan om vaak een cafeïnespoeling te gebruiken. De haarwortels raken er namelijk gewend aan, waardoor je steeds meer koffie nodig hebt. Eén keer per week spoelen is meer dan voldoende.

Hoe je het doet

We beginnen natuurlijk bij het zetten van de koffie. Gebruik hierbij gemalen koffie. Omdat je niet wilt dat je haar er verslaafd aan raakt, zijn één of twee kopjes genoeg. Nadat de koffie is afgekoeld, kun je dit over je natte haren heengieten. Doop hiervoor eerst je haren in de koffie, zodat alles gelijkmatig verspreid wordt. Laat dit ongeveer een kwartier intrekken. Na het intrekken zul je het eruit moeten spoelen, anders kun je last krijgen van hoofdpijn. Spoel de koffie daarom goed uit en gebruik een conditioner. Koffie zorgt namelijk ook voor uitdroging van het haar. Wanneer je de conditioner even hebt laten intrekken en je dit er ook uitgewassen hebt, is het tijd om je haar door de lucht te laten drogen. En voìla!

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top