Lifestyle

Dit zijn de kersttrends voor dit jaar

Dit zijn de kersttrends voor dit jaar

Verheug jij je ook al helemaal op de kerstdagen? Wij wel! Maar wat zijn eigenlijk de kersttrends voor 2023? We willen natuurlijk wel weten welke kleuren, vormen en soorten kerstballen we dit jaar moeten aanschaffen. Wij hebben daarom alle trends voor je uitgezocht.

Kersttrends 2023

Ieder jaar komen er eigenlijk zeven bepaalde stijlen terug, namelijk klassiek, winters, romantisch, natuurlijk, traditioneel, kleurrijk en modern.

 

1. Klassiek

De eerste kersttrend is klassiek. Ieder jaar is dit thema weer hot and happening. Als we denken aan klassiek dan denken we aan het ouderwetse, nostalgische kerstgevoel. Stijlvol, chique en ouderwets, maar wel op een fijne en vooral gezellige manier. Maar welke kleuren passen hier nou bij? Natuurlijk, kerstrood, goud en kerstgroen!

 

2. Winters

De winterse stijl kan niet ontbreken in dit lijstje. De sfeer die mensen tijdens kerst willen is winters. De belangrijkste kleuren hiervoor zijn wit, zilver en blauw. Maar het hoeft dit jaar allemaal niet zo fel. Denk aan zachte en warme kleuren. Combineer ze vooral! Kaneel, warm bruin en zacht oranje zijn perfect.

 

3. Romantisch

Ben jij dol op pastelkleurtjes? Dan is deze kerststijl echt wat voor jou! Roze, parelmoer en nog veel meer. Allerlei zachte tinten spotten we dit jaar. Eigenlijk kun je al deze kleuren combineren met goud, warm oranje of wit. Romantisch betekent niet meteen soft. Pak zoveel uit als je wilt.

 

4. Natuurlijk

Natuurlijk hoort deze stijl er ook bij! Met deze kersttrend zit je altijd goed. Warm oranje en kopertinten. Mix en match deze met groene tinten en vooral bruine en oranjetinten. Zo krijg je een herfstachtig interieur. Oh ja en vergeet geen goud! Dat maakt het net weer wat kerstiger.

 

5. Traditioneel

Ben jij van de tradities? Dan zit je met deze trend goed. Ook dit jaar speelt kerstrood weer de hoofdrol. Alleen is het traditionele kerstthema net een stukje moderner en vooral frisser. 2023 staat in het teken van kerstgroen, zilver en wit. Mix er vooral op los!

 

6. Kleurrijk

Hoe meer kleur, hoe beter. Jij houdt niet van de traditionele kerstkleuren, maar van lekker gek. Dan moet je echt naar de Intratuin! Daar kom je echt van alles tegen. Dit jaar zijn de kleuren vooral mysterieus en spiritueel. Denk aan zwart, goud en donkerblauw. Best donker kun je zeggen. Maar wie weet is deze kersttrend wel echt iets voor jou.

 

7. Modern

De laatste maar zeker niet de minste! We hebben het over de moderne kersttrend. Voor de liefhebbers zijn de kleuren van dit jaar diverse warme bruintinten, zilver, parelmoer en zwart. Verder past binnen deze trend ook droogbloemen, kaarsen en kunsttakken. Echt heel gevarieerd!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top