Beauty

Zo blijft jouw kerst make-up look de hele dag mooi!

Zo blijft jouw kerst make-up look de hele dag mooi!

Een lipkleurtje hier, een extra laagje mascara daar: het is bijna kerst en dat betekent dat we lekker mogen uitpakken met onze make-up look. Merk je toch altijd dat jouw make-up na een uurtje niet meer is zoals het was? Daar zit je natuurlijk niet op te wachten tijdens kerst. 

Wij hebben een aantal tips die ervoor zorgen dat jouw kerst make-up look de hele dag mooi blijft. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder! 

Dode huidcellen verwijderen

First things first. Om ervoor te zorgen dat jouw make-up look de hele dag blijft zitten, moet je beschikken over een zachte en gezonde huid. Hoe je dit realiseert? Door de dode huidcellen te verwijderen. Je hoeft dan ook niet elke dag jouw gezicht te scrubben. Alleen al ronddraaiende bewegingen maken terwijl met een natte handdoek over jouw gezicht gaat kan helpen. Let er alleen wel op dat je subtiel te werk gaat. Het is niet de bedoeling dat je jouw huid beschadigt natuurlijk!

Gebruik een goede basis

Een goed begin is het halve werk, toch? Als je wilt dat jouw kerst make-up look de hele dag blijft zitten, zal je een goede primer moeten aanbrengen. Dit zorgt er niet alleen voor dat alles op zijn plek blijft zitten, maar je gezicht wordt er ook nog eens een stuk egaler van. Ga jij voor een primer in spray vorm of gaat jouw voorkeur toch meer uit naar een crème? Voor welke basis je ook kiest, het is belangrijk dat het een match is met jouw huidtype.

 

Een olievrije foundation 

Wist je dat - over het algemeen - olievrije foundations het beste blijven zitten? Je kunt dan ook beter even kijken welke ingrediënten er allemaal in jouw favo foundation zitten. We begrijpen dat - zeker als je een droge huid hebt - je veel waarde hecht aan jouw huidige beautyproduct. Toch is er een alternatief. Kijk bijvoorbeeld naar een hydraterende foundation. Hiermee voorkom je dat je eventuele vlekken op je gezicht krijgt.

Vergeet niet af te poederen

Nadat je de foundation hebt aangebracht, is het belangrijk om het geheel goed af te poederen. Hierdoor blijft jouw make-up lang mooi en geeft het ook nog eens een matte look. Als je last hebt van een droge huid is het belangrijk om niet te veel poeder te gebruiken. Wanneer je dit wel doet kan je huid er schilferig uit gaan zien. Iets wat je niet wilt natuurlijk.

Fixing spray aanbrengen

Ben je klaar met je make-up aanbrengen? Dan mag een goede fixing spray natuurlijk niet ontbreken! Dit is eigenlijk hetzelfde als een primer, maar dan een beetje als finishing touch. Wat een fixing spray doet? Het zorgt ervoor dat jouw make-up langer blijft zitten en vormt als het ware een beschermlaagje. Tip: spray niet te dicht bij je gezicht en ook zeker niet te veel. Op ongeveer 20 centimeter van je gezicht is perfect! Laat het even drogen en jij bent klaar om te shinen tijdens het kerstdiner.

 

Raak zo min mogelijk je gezicht aan

Ondanks dat het soms lastig kan zijn om van je gezicht af te blijven, is dit wel erg belangrijk! Door (onbewust) met je handen aan je gezicht te zitten, veeg je als het ware de make-up eraf. En wat gebeurt er als dit aan je handen zit? Dan kan het zomaar eens zo zijn dat er make-up vlekken op je mooie kerstjurk komen. Dat willen we niet! 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top