Gezichtsverzorging

Het koelt weer af: zo bescherm je je huid tegen de kou

Het koelt weer af: zo bescherm je je huid tegen de kou

Het koelt de afgelopen week weer flink af. Het voelt nu eindelijk echt alsof het herfst is! Maar met dit koudere weer komen andere voorzorgsmaatregelen om rekening mee te houden voor je huid. Dit is hoe je je huid beschermt tegen de kou.

Vermijd alcohol en parfum

Ingrediënten als alcohol en parfum zijn uitdrogend voor de huid en dat is nu precies wat je wil voorkomen. De kou kan erg uitdrogend zijn en dus is het van belang dat je de huid goed gehydrateerd houdt. Vermijd daarom cleansers of zeep die alcohol of parfum bevatten zo veel mogelijk. Dit geldt zowel voor je gezicht als je lichaam.

Hydrateer je handen

Je handen raken in het koude weer vaak het snelst uitgedroogd. Daarnaast zijn de tekenen van ouder worden het eerst te zien op je handen. Het is dus belangrijk om deze huid goed gehydrateerd te houden, vooral in de winter. Doe een handcrème in je tas zodat je je handen altijd en overal eventjes in kan smeren.

Eet meer avocado

Het eten van gezonde vetten is goed voor het gehydrateerd en soepel houden van je huid. Genoeg gezonde vetten eten is het hele jaar door belangrijk, maar zeker in de winter raden we aan om hierop te letten zodat je huid van binnenuit gehydrateerd wordt. Eet bijvoorbeeld eens wat vaker avocado!

Gebruik alsnog je spf

Zonbescherming terwijl de zon niet schijnt, is dat echt nodig? Absoluut! De zon kan de huid namelijk ook in de winter en herfst beschadigen. Je zal er waarschijnlijk niet van verbranden, maar de straling kan je huid alsnog beschadigen. Deze beschadigingen kunnen zorgen voor rimpels en uitdroging van de huid. Je spf zou je daarom eigenlijk het hele jaar door moeten gebruiken.

Wees selectief met de stoffen die je draagt

In de koudere seizoenen willen we ons het liefst warm kleden, logisch. We pakken onze dikke truien, sjaals en mutsen erbij. Maar sommige gebreide items kunnen irriterend zijn voor de huid. Als je merkt dat je huid niet fijn reageert wanneer je deze items draagt, raden we je aan om ze voortaan in de kast te laten liggen. We raden aan om voor items te gaan die gemaakt zijn van natuurlijke materialen, deze irriteren de huid meestal het minst.

Gebruik de juiste ingrediënten in je skincare

In de winter heeft je huid andere dingen nodig dan in de zomer. We raden aan om in de winter vooral de focus te leggen op hydratatie. Ingrediënten zoals retinol zijn zeker aan te raden voor deze tijd van het jaar. Daarnaast is CBD ook een heel fijn ingrediënt om toe te voegen aan je routine.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top