Nagellak

Lifehack: zó blijft je nagellak langer op je nagels zitten

Lifehack: zó blijft je nagellak langer op je nagels zitten

Er gaat niets boven netjes gelakte nagels, dus zodra ze af beginnen te bladeren willen we het er het liefst zo snel mogelijk afhalen en opnieuw gaan lakken. Dat vergt veel tijd, en daarom hebben wij wat tips waarmee jouw nagellak er zo lang mogelijk op blijft zitten. Komen ze.

Basecoat

Zodra je je nagels hebt schoongemaakt en ze opgedroogd zijn, breng je een basecoat aan. De meesten zullen dit wel weten, maar de basecoat is een van de belangrijkste middelen om je nagellak zo lang mogelijk te laten zitten.

Koud water

Als de nagellak op je nagels volledig is opgedroogd kun je je vingers even onder de koude kraan houden. Waarom? Omdat de nagellak verstijfd bij koud water, waardoor deze extra lang blijft zitten.

Azijn

Azijn is voor heel veel dingen goed, en het is dus niet evrbazingwekkend dat het óók goed is voor je nagels. Maak je nagels van te voren schoon met een wattenstaafje en wat azijn. Hierdoor haal je alle bacteriën weg die ervoor kunnen zorgen dat je nagellak niet goed blijft zitten.

Niet schudden

Het is belangrijk dat er geen luchtbelletjes in je nagellak terechtkomen. De lak zal zich hierdoor minder goed hechten, het bladert sneller af en het is natuurlijk vervelend om te zien. Gelukkig kun je luchtbelletjes in je naggellak voorkomen door in plaats van met het potje te schudden, het even tussen je vingers te laten rollen.

Topcoat

Naast de basecoast  is ook de topcoat erg belangrijk. De topcoat beschermt je nagels tegen beschadigingen, zoals scheurtjes en krassen. Daarnaast geeft het een extra mooie glans.

Dunne laagjes

Je kunt beter een paar dunne laagjes op je nagels hebben dan één hele dikke. Als je een te dikke laag aanbrengt, kan de lak zich minder goed hechten aan de nagel. Hierdoor zal het sneller afbladderen, dus je kunt beter maar gewoon geduld hebben en de lak aanbrengen tot het niet meer doorzichtig is.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top