Lifestyle

De nieuwste trends in je Handpalm: Baanbrekende trends onder de smartphones

De nieuwste trends in je Handpalm: Baanbrekende trends onder de smartphones

Tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer als je op zoek bent naar een nieuwe smartphone. En als je er eenmaal een hebt gekocht, verschijnt er alweer een nieuw toestel aan de horizon. De trends gaan aan je voorbij als snelwegborden en voor een gewone sterveling is het bijna niet te doen. Waarmee ben je hip in 2023-2024? We gaan het je hier laten zien.

De weg vinden in het Tech labyrint

In het pre-smartphone tijdperk hadden we telefoons die monsterlijk waren en eruitzagen alsof ze waren ontworpen door team Flintstone. De telefoons hadden vaak nog een antenne en waren zo groot dat als je ze liet vallen de stoeptegel brak. Erop gamen, online winkelen, live blackjack spelen of een nieuwe serie kijken was niet eens iets waar je aan dacht. Dat deed je thuis, op je Atari. Tenminste, het gamen. Series keek je op tv en blackjack spelen deed je strak in je pak in een casino.

Inmiddels hebben we super lichtgewicht smartphones die met elkaar strijden om de laatste innovaties. Waar je vorig jaar de voorkeur gaf aan een smartphone met een zo groot mogelijk scherm, geef je nu misschien de voorkeur aan een zakvriendelijke versie. De nieuwste trend onder de telefoons zijn opvouwbare apparaten. Dit past overal veel beter in en het leuke is dat als je deze smartphones uitvouwt, ze veranderen in halve tablets.

De smartphone revolutie

Grote schermen van de platte telefoons zijn erg afleidend omdat je meteen al je notificaties ziet. Met een opvouwbare telefoon zie je alleen de belangrijkste updates op het externe scherm. Soms hoef je je telefoon niet eens open te klappen omdat je sms'jes en e-mails kunt lezen zonder je smartphone te openen. Een goed idee voor de telefoon verslaafden onder ons. Je hebt veel minder triggers en je hebt meer tijd voor belangrijke dingen.

Waar vooral Samsung het Android-merk is dat zijn telefoons vouwt, richt Apple zich op technologie. Het toestel moet levendiger zijn zegt Apple, dus het maakt de randen kleiner. De focus ligt vooral op de processor van de iPhone, waardoor het toestel sneller wordt. Iets wat nodig is voor de nieuwste trends van game-apps, taalinterpretatie en Augmented Reality. Als je interesses hierin liggen, dan lijkt een Apple smartphone geschikt.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is wat vandaag de dag speelt in de moderne samenleving. Bij de productie van de telefoons worden duurzame materialen gebruikt in de behuizing, maar ook in de verpakking van de smartphones. Er zijn ook veel updates die oudere smartphones technologisch ondersteunen zodat ze langer gebruikt kunnen worden. Ook worden telefoons, vooral in bedrijven, gerecycled en teruggegeven aan werknemers. Zo behoud je waardevolle materialen en gebruik je minder nieuwe grondstoffen. Wat dat betreft zijn we op de goede weg!

Tenslotte

De nieuwste smartphones, opgevouwen of niet, functioneren tegenwoordig meer als persoonlijke assistenten dan gewone telefoons. Bellen met een smartphone lijkt bijna verleden tijd, negen van de tien smartphone gebruikers hebben de beltoon uitstaan. De nieuwste snufjes en widgets gaan verder dan ooit: ze geven je zelfs gezondheidsadvies, waarbij je gezondheidsapp fungeert als virtuele gezondheidscoach en je zelfs je bloeddruk kunt meten. Het is iets waar we langzaam aan gewend zijn geraakt. Maar laten we eerlijk zijn, hebben we dit allemaal echt nodig? Waarschijnlijk niet, maar het past wel binnen deze moderne tijdgeest.

Deel dit artikel
Back to top