Fashion

Tijdloze inspiratie: de slipdress

Tijdloze inspiratie: de slipdress

Chic heeft een nieuwe belichaming gevonden: de slipdress. De aanlokkelijke glans van deze jurken is een onmiskenbaar onderdeel geworden van de garderobe van modeliefhebbers.

Wat is een slipdress?

Oorspronkelijk bedoeld als ondergoed of nachtkleding, heeft de slipdress de laatste jaren een transformatie ondergaan, vooral nu het dragen van lingerie als bovenkleding steeds normaler wordt binnen de modetrends. Een slipjurk is een type jurk dat vaak lijkt op een onderjurk en meestal voorzien is van delicate bandjes. Het kledingstuk kan verschijnen als een laag onder doorzichtige of kanten stoffen of het kan op zichzelf gedragen worden. Dit laatste is een stijlkeuze die zich heeft ontwikkeld binnen de hedendaagse mode. Detailhandelaren hebben deze stijl vertaald naar jurken in verschillende lengtes en gemaakt van diverse materialen, waardoor het geschikt is geworden als bovenkleding.

Franse stijl

Als we denken aan stijladvies van Franse dames, komt deze jurk meteen in ons op. De betoverende uitstraling van Parisiennes is een voortdurende bron van inspiratie voor de modewereld. Met de slipdress dompel je je onder in die Parijse flair. De jurk is zowel verfijnd als casual en elegant.

Hoe style je de slipdress?

De slipdress heeft al lange tijd zijn plek veroverd in de garderobers van modeliefhebbers. Dit essentiele item voor de modebewuste is op talloze manieren te stylen. Draag 'm tijdens een avondje uit of op een doordeweekse dag, combineerd met een vest of een oversized blazer. En hakken of sneakers: ook wat betreft schoenen kun je volop experimenteren. Deze jurk is een veelzijdig item.

Meer lezen: Dit trucje helpt om sneller een outfit te kiezen

De aantrekkingskracht is begrijpelijk: de slipdress ademt moeiteloze elegantie, een sublieme nonchalance. De dagen van outfit-keuzestress voor een feestje zijn voorgoed voorbij wanneer de slipdress een plekje in je kledingkast krijgt.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top