Fashion

6x tips om jouw benen langer te laten lijken

6x tips om jouw benen langer te laten lijken

Je hebt ze of je hebt ze niet: lange benen. Met wat je 'gegeven is', zul je moeten leven maar als je niet tevreden bent of graag de illusie wilt creëren van langere benen, dan zijn er gelukkig opties.

Met deze modetips creëer jij zonder moeite de illusie van langere benen.

1. High waisted jeans

De makkelijkste manier om je benen langer te laten lijken, is door het dragen van high waisted jeans. Deze stijl jeans geeft de illusie dat je torso korter is en hierdoor lijken je benen in vergelijking langer. 

2. Shirt in je broek

Wanneer je high waisted jeans draagt kan je top aan de voorkant (of helemaal) in je broek doen het effect extra versterken. Hierdoor behoud je ook de definitie van je taille waardoor je een zandloper sillhouette creëert. 

3. Kniehoge laarzen

Kniehoge laarzen zijn de perfecte schoenen om te dragen als je jouw benen er langer uit wil laten zien. Combineer de laarzen met een kort rokje of skinny jeans en kies een paar laarzen die redelijk strak om je been heen zit. Zo geef je jouw benen meer definitie en lijken ze langer. We willen niet zeggen dat Ariana Grande deze truc bedacht heeft, maar ze laat het er in ieder geval perfect uitzien!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ariana Grande (@arianagrande) op

4. Nude schoenen

Het dragen van schoenen die dezelfde kleur zijn als jouw huid geeft de illusie dat je benen langer zijn dan ze eigenlijk zijn. Schoenen die (bijna) dezelfde kleur hebben als jouw huid zorgen ervoor dat het lijkt alsof je benen nooit ophouden. Bij voorkeur draag je hiervoor hakken, dan lijk je namelijk niet alleen langer maar dan ben je ook daadwerkelijk langer! Op hakken lopen, geeft namelijk naast extra lengte ook de illusie dat je langere benen hebt.

5. Donkere broek en donkere schoenen

Om nog even terug te komen op de nude schoenen; een donkere broek combineren met schoenen in dezelfde kleur geeft eigenlijk hetzelfde effect! Ook hierbij creëer je het effect dat je benen nooit ophouden. Dit werkt ook als je een jurkje of rok draagt met een zwarte panty.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sandra H. Sauceda (@filis_pina) op

6. Vermijd enkellaarsjes

Enkellaarsjes doen precies het tegenovergestelde van wat de nude schoenen doen voor je benen. De laarsjes maken een abrupt einde aan je benen waardoor ze een stuk minder lang lijken. Nude enkellaarsjes zijn de enige uitzondering op deze regel!

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top