Fashion

6 x enkellaarzen trends voor najaar 2021/2022

6 x enkellaarzen trends voor najaar 2021/2022

Van enkellaarzen met platform tot moonboots (ja, echt!) - dit najaar gaan we allerlei soorten enkellaarsjes zien. Wel fijn toch, zo is er voor ieder wat wils! Dit zijn de 6 enkellaarzen trends voor dit najaar.

Enkellaarzen trend #1 - Enkellaarzen met platform

Vorige seizoenen waren het vooral platte schoenen, nu zien we dat de platformschoenen een comeback maken. En dat geldt ook voor enkellaarsjes. Bij Givenchy zagen we op de catwalk zelfs knalrode enkellaarzen met een flinke hak én platform. Dat lijkt misschien ongemakkelijk om op te lopen, maar door de platform valt de hakhoogte juist heel erg mee. Als je een paar centimeter langer wilt lijken dan is dit dus dé enkellaarzen trend om dit najaar te proberen. 

enkellaarzen trends 2022Topshop Heaven leather platform ankle boots in black bij ASOS.com & Dr Martens - Jadon - Vegan laarzen met dikke zool in zwart bij ASOS.com 

Enkellaarzen trend #2 - De puntige enkellaarzen 

Tijdens de fashion weeks zagen we ook dat veel zeroes trends weer terugkomen. Daarbij hoort ook deze trend van puntige enkellaarsjes. Nét even wat pittiger dan basic enkellaarsjes die we gewend zijn en prima te combineren. Draag ze bijvoorbeeld onder een jeans in het weekend of een nette pantalon of jurk naar je werk.

 

Enkellaarzen trend #3 - Cowboylaarzen

Met cowboy boots zit je eigenlijk altijd goed. Ook dit seizoen zien we deze klassiekers weer terug. Trek je oude cowboy boots dus gerust uit de kast dit najaar of ga voor nieuwe laarzen met een twist. Bij Celine zagen we bijvoorbeeld cowboylaarzen met metalen neuzen. We like!

 

Enkellaarzen trend #4 - De regenlaars but better

Grote kans dat je tijdens de lockdowns veel hebt gewandeld. Als je vaak een rondje door het bos liep, weet je inmiddels vast dat regenlaarzen onwijs handig zijn. De regenlaars but better is een van de enkellaarzen trends dit jaar, maar dan bedoelen we wel regenlaarzen die wat stijlvoller zijn dan je rubberen wandellaarzen. Deze comfi schoen is heerlijk voor deze winter en vaak ook lekker warm. 

enkellaarzen trendsGroene Tommy Hilfiger Regenlaarzen Th Hardware Rainboot bij OMODA.nlSelected Femme - Laarzen met dikke zool in crème en zwart bij ASOS.com


Enkellaarzen trend #5 - De klassieke enkellaarsjes met veters

Of je nu voor de klassiekere enkellaarsjes gaat of voor chunky Dr. Martens. De enkellaarsjes met veters kun je ook dit najaar weer gerust uit de kast halen, want je bent helemaal on trend. Bonuspunten als je klassieke enkellaarsjes met plateauzool hebt, want dan combineer je meteen twee trends uit dit lijstje! 

 

Enkellaarzen trend #6 - Moonboots maar dan fashionable

Misschien droeg je ze vroeger als kind in de sneeuw, maar het is echt waar: de moonboots komen helemaal terug. Deze warme schoenen houden je voeten in ieder geval lekker warm deze winter. En ja, ze kunnen ook best stylish zijn, zo spotten we de moonboots al op de catwalk bij Chloé en Balmain.

enkellaarzen trends
Warmgevoerde boots bij Hm.com

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top