Fashion

Je kleden voor je lichaamstype is een mythe: dit is hoe je je echt moet kleden

Je kleden voor je lichaamstype is een mythe: dit is hoe je je echt moet kleden

Als jonge vrouwen leren de meeste van ons dat we ons moeten kleden voor ons lichaamstype. Dit zou het beste bij ons passen en ons lichaam het beste accentueren. Maar wat ons betreft is dit eigenlijk niks meer dan een mythe. Dit is hoe dat zit, en hoe je je eigenlijk zou moeten kleden, want regels zijn er om te breken.

Wat is de body shape mythe?

Je kleden voor je lichaamstype houdt in dat je je kleding uitkiest op basis van de proporties tussen je borst, taille en heupen. Dit wordt gedaan met om bepaalde dingen te accentueren terwijl anderen juist worden geminimaliseerd. Iedereen valt binnen een bepaalde categorie als het op lichaamstypes aankomt. Als je heupen wijder zijn dan je borst ben je bijvoorbeeld een peer vorm. Als je borst en heupen even wijd zijn maar je taille is smaller, dan ben je een hourglass. Voor ieder lichaamstype is er een bepaald aantal regels bedacht die jou vertellen hoe je je moet kleden. Maar deze regels houden geen rekening met het feit dat ieder lichaam anders is. Sommige mensen vallen namelijk in geen van de categorie├źn, terwijl anderen onder meerdere vallen. Je lichaam kan ook veranderen. En is het eigenlijk ook niet een beetje gek dat we onze kledingstijl laten afhangen van hoe ons lichaam eruit ziet?

Je kleden voor je lichaamstype houdt geen rekening met hoe we ons eigenlijk willen kleden. Het staat puur stil bij wat ons goed zou staan. Maar we zijn meer dan alleen ons lichaam. Als we shoppen op basis van deze regels, vergeten we wat we eigenlijk zelf leuk vinden om te dragen. En als we ons zo kleden omdat we denken dat dit moet, dan kunnen we een verslechterd zelfbeeld krijgen. Tot slot houdt deze manier van stylen ook geen rekening met trends. Al met al zijn wij dus geen fan van de body shape mythe.

Dit is hoe je je wel moet kleden

Wat ons betreft, moeten we met z'n allen de regels breken. We zouden ons moeten kleden op basis van onze persoonlijke style. Om jouw persoonlijke style te vinden, is het goed om inspiratie op te doen. Kijk bijvoorbeeld rond op Instagram, Tiktok en Pinterest en laat je inspireren door anderen. Kleed je daarnaast ook voor je humeur. Hoe wil jij je vandaag voelen? Laat dat zien in je outfit. En kies tot slot kleding die jij mooi vindt. Laat je outfits inspireren door items die jou aanspreken en bouw outfits hier omheen. Laat je niet tegenhouden door regels maar laat zien wie je bent door middel van je kleding.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top