Fashion

Zo ontwikkel je je eigen kledingstijl

Zo ontwikkel je je eigen kledingstijl

Sommige mensen kunnen ieder dag aankomen met een outfit die regelrecht uit een modetijdschrift kan komen, maar aan iedere outfit zit een persoonlijke touch die hun stijl tóch eigen maakt. Heb jij dit niet, maar ben je er wel naar op zoek? Dan zijn deze tips voor jou!

Inspiratie

Dé truc voor het vinden van jouw eigen stijl, is om heel veel inspiratiebeelden te verzamelen. Het klinkt misschien een beetje raar om anderen op deze manier te bestuderen, maar het werkt écht. Gebruik bijvoorbeeld sites als Pinterest en Instagram om de mooiste looks te vinden, maar kijk zo nu en dan ook eens op blogs of in tijdschriften. Maak hiervan een moodboard of collage van dingen die jij mooi vindt en die je graag zou willen toepassen in je eigen stijl.

Inspectie

Wanneer je een visueel beeld hebt van alle kledingstukken, accessoires en kleurenplatten die jij mooi vindt, kun je deze grondig bestuderen er de rode draad proberen te vinden bij alle beelden. Wat spreekt je aan? Probeer erachter te komen wat je mooi vindt, want zo kun je tot een meer conrete kledingstijl komen.

Toepassen

Nu je je analyse hebt gemaakt, is het tijd om je kledingkast in te duiken. Wat voor kledingstukken vind je er, welke patronen tref je aan en van welk item heb je er veel? Waarschijnlijk zijn er wel kledingstukken die je achterin de kast hebt hangen, maar blijf je deze toch keer op keer kopen. Kijk ook naar welke kledingstukken het beste bij je moodboard passen, deze zul je zeker vaker gaan dragen om jouw stijl eigen te maken. Begin bijvoorbeeld met het behouden van basics, zoals een wit of zwart t-shirt of een goede spijkerbroek. Deze zijn onmisbaar bij elke stijl en zijn erg tijdloos. Deze basics kun je daarna aanvullen met trendy items, die jouw stijl juist nóg meer versterken. Let op: probeer mode niet té serieus te nemen, en blijf experimenteren. Je smaak kan veranderen, en je kledingstijl dus ook.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top