Nagellak

Krokodillenprint nagels zijn in: zo doe je de manicure zelf

Krokodillenprint nagels zijn in: zo doe je de manicure zelf

Gaat dierenrpint ooit uit de mode? Als het aan ons ligt niet. En als we naar de nieuwste trends op het gebied van nagels kijken, ook zeker niet. Krokodillenprint is namelijk helemaal in! Dit is hoe je de manicure zelf uitvoert.

Zo maak je krokodillennagels

De krokodillenprint trend is een vrij simpele look om uit te voeren, maar je hebt er een beetje techniek voor nodig. Wij nemen iedere stap met je door.

Stap 1: Prep de nagels

Goede voorbereiding is altijd belangrijk. Zorg ervoor dat je nagels mooi gevijld zijn voordat je ze gaat lakken. Vijl ze zodat ze allemaal dezelfde lengte en vorm hebben voor zover dat mogelijk is. Breng vervolgens een beetje olie aan op je nagelriemen en dus deze voorzichtig naar achteren. Tot slot kun je een base coat aanbrengen om je natuurlijke nagels te beschermen en om ervoor te zorgen dat je manicure lang blijft zitten.

Stap 2: Lak de nagels met je eerste kleur

Een krokodillenprint design bestaat uit twee kleuren. De eerste kleur breng je aan over je gehele nagel. Voor deze trend zien we vooral designs met duidelijke contrasten als het op de kleur aankomt. Ga bijvoorbeeld voor een donkere basis en een lichte kleur voor je design, of andersom. Zorg er in ieder geval voor dat beide laagjes duidelijk te onderscheiden zijn.

Stap 3: Breng de krokodillenprint aan

De krokodillenprint lijkt misschien heel lastig om aan te brengen, maar het is eigenlijk een hele simpele techniek. Begin met het aanbrengen van een laagje base coat over de gelakte nagel. Werk voor deze techniek steeds per nagel. Je wil namelijk niet dat de base coat al droog is als je de print aanbrengt. Pak vervolgens een dottingtool en gebruik deze om stipjes op je nagel aan te brengen. Begin bovenaan de nagel in het midden en werk je weg naar beneden. Je zal merken dat de stipjes langzaam maar zeker zullen spreiden naar een ovaalvorm. Je kan naast deze stippen nog een paar stippen aan de zijkanten aanbrengen. Hoe meer stippen je aanbrengt, hoe minder je zal kunnen zien van je basiskleur, hou dit in gedachte wanneer je de print aanbrengt. Voer dit uit op al je nagels en laat dit volledig drogen.

Stap 4: Breng top coat aan

Wanneer je nagels helemaal droog zijn en je tevreden bent met je design, kun je je topcoat aanbrengen. Als je wil kun je de krokodillenprint combineren met andere designs of je kunt het design een eigen draai geven. Wij geven je wat inspiratie!

Meer op Instagram
Meer op Instagram
Meer op Instagram
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top