Nagellak

Nagels laten drogen zonder UV lamp

Nagels laten drogen zonder UV lamp

Nagels drogen onder een Uv-lamp, ideaal! Dat zou je denken, maar toch kan het hartstikke schadelijk zijn. Dat blijkt uit een onderzoek door de Universiteit van Californië. Nageldrogers met UV-licht zouden onze huidcellen beschadigen. Maar hoe kunnen we dan onze nagels laten opdrogen? Daar heb je ons voor. Lees gauw verder en kom erachter hoe jij binnen no time je nagels droog hebt.

Nagels drogen

1. Gebruik bakspray

Laten we eens gek doen. Gebruik bakspray! Je weet wel dat spul waarmee je je ovenschaal invet. Het helpt harstikke goed bij het drogen van je nagels. Zodra jij deze spray gaat gebruiken, zorg er dan wel voor dat de ondergrond bedekt is met bakpapier of oude kranten. Spray ongeveer op een afstand van 10 cm op je vingers en wacht tot je nagels zijn uigehard. Verwijder nu het laagje spray van je nagels voorzichtig met een doekje. Je nagels zijn nu helemaal klaar plus je vingers zijn nu ook nog eens extra zacht.

 

2. Ijsbad

Brrrrr! Kou laat jouw nagels sneller drogen. Het enige wat je nodig hebt is een kom met water een een flink wat ijsklontjes. Steek je vingers in de kom voor een kwartiertje. Je moet dus wel een beetje tegen de kou kunnen, want hoe korter je de nagels in het water laat, hoe minder goed ze opdrogen.

 

3. Zon

Deze tip is misschien wel vanzelfsprekend. UV licht heb je nodig om je gelnagels te laten drogen. Alleen door de zon wordt de UV over een groot oppervlak verspreidt en dit is met een UV-lamp niet het geval. Zodra jij dus lekker aan het zonnebaden bent, kun je net zo goed je nagels erbij laten opdrogen.

 

4. Droogspray

Ken je deze spray al? We hebben het over droogspray die ervoor zorgt dat je nagels binnen 60 seconden droog zijn. Die wil je hebben toch? Naast de spray, bestaan er ook druppels die je nauwkeurig op de nagels kunt aanbrengen. Let er alleen wel bij op dat je wat onder je handen legt, zodra je dit spul gebruikt. Het kan namelijk nog wel eens voor vlekken zorgen. De spray en druppels kun je heel eenvoudig bij een drogist of bij de Action kopen.

 

5. Koude lucht

De laatste uit het rijtje is koude lucht. We wapperen niet voor niks altijd gelijk met onze nagels zodra we klaar zijn met lakken. Stap op de fiets met gelakte nagels en op de plaats van bestemming zijn ze helemaal droog. Ideaal! Of je pakt een föhn en blaast op de koude stand met lucht. Oke misschien werkt het bij gelnagels iets minder, omdat ze dan wat kwetsbaar zullen blijven. Maar het idee is iin ieder geval leuk toch?

Bron: Rtlnieuws, &C
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top