Health

7x vragen die we op warme dagen hebben

7x vragen die we op warme dagen hebben

Een aantal weken geleden was het bloedheet, en natuurlijk hopen wij allemaal op nog zo'n warme periode. Maar wanneer het zo warm is dat je niet meer goed na kunt denken, spoken er toch een aantal vragen door ons hoofd heen.

Wat deze vragen zijn? Je vind ze hieronder!

1. Zal ik een zwembad(je) kopen?

Het hoeft geen groot, ingebouwd - lees: onbetaalbaar - zwembad te zijn. We zijn al blij met zo'n plastic schelpje of een opblaasbaar kinderbadje. Alleen op die manier kunnen we afkoelen volgens ons niet-zo-helder-in-de-hitte-denkende brein. Misschien ligt er no een exemplaar in de garage van je ouders!

2. Een nachtje zweten of opgegeten worden door muggen?

Je krijgt je huis niet meer afgekoeld. Maar als je de samen 's avonds opendoet als de temperaturen een beetje zakken krijg je toch nog iets van verkoeling. Het enige nadeel: het lijkt wel of alle muggen in het land aangetrokken worden tot jouw nachtlampje. Vergeet geen vlegenraam of -net te installeren!

3. Moet ik investeren in een airco?

Spendeer die zuurverdiende centjes aan die mooie schoenen die je laatst online zag, of koop nieuwe spullen voor in je interieur. Of wil je toch liever een airco? Nu komt 'ie in iedereval erg van pas.

4. Mag ik ijsjes voor ontbijt, lunch én avondeten?

Bij extreem hoge temperaturen heb je geen zin om écht iets te doen, zoals bijvoorbeeld koken. Ook zoek je graag de verkoeling op, wat je bijvoorbeeld doet met het eten van ijsjes. Eén plus één is twee: ijs zou naar jouw mening gewoon in de schijf van vijf moeten zitten.

5. Moet ik echt kleding dragen?

Hoe minder kleding je aan hoeft te trekken, hoe beter! Maar je kunt natuurlijk niet in je blootje de hond uitlaten of in je zwemkleding naar je werk gaan.

6. Heb ik al zweetvlekken?

Het is niet omdat het bloedheet is buiten, dat we niet mooi gekleed willen zijn. Maar elke outfit is natuurlijk minder aantrekkelijk met gigantische zweetplekken, die vooral te zien zijn als je op een belangrijke plek bent.

7. Zal ik nog eens douchen?

Het is nog geen 16:00 uur en je bedenkt je of je voor de vijfde keer even kort wilt gaan douchen met lauw water. Gewoon eventjes afspoelen om op te frissen, maar bedenk je wel dat je hiermee geen water en geld bespaart?

 

 

 

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top