Lichaamsverzorging

Infrarood sauna’s zijn de hype waard: dit is waarom

Infrarood sauna’s zijn de hype waard: dit is waarom

Als jij een welness liefhebber bent en regelmatig een spa bezoekt, heb je vast weleens van een infrarood sauna gehoord. Het is een nieuwe trend in welness land die bijna niet meer van je Instagram feed weg te denken is. Veel mensen zijn er enthousiast over, maar is het de hype waard? Wij vinden van wel, en dit is waarom.

Wat is een infrarood sauna?

We kennen allemaal een traditionele sauna wel. Deze worden verhit door middel van stoom of met een kachel. Bij een infrarood sauna wordt de sauna verhit met behulp van speciale infrarood lampen. Deze lampen zouden verschillende voordelen hebben. Zo zouden ze het lichaam kunnen detoxen, je humeur verbeteren en meer. De infrarood lampen zorgen ervoor dat je lichaamstemperatuur direct stijgt. Het gevoel dat je ervaart in een infrarood sauna is vergelijkbaar met in de zon liggen. Het voelt alsof je je lichaam laat verwarmen door het zonlicht. Een infrarood sauna wordt ook minder warm dan een traditionele sauna. Waar een normale sauna zo'n 90 graden Celcius wordt, wordt het in een infrarood sauna tussen de 35 en 65 graden Celcius.

De voordelen van een infrarood sauna

Infrarood sauna's hebben drie primaire voordelen. Zo zouden ze pijn kunnen verlichten, je humeur verbeteren en je bloedsomloop bevorderen. Het bevorderen van de bloedsomloop heeft verschillende voordelen. Zo verbetert het je metabolisme, het verlicht pijn in spieren en gewrichten, versterkt je immuunsysteem, en het verlicht stress en vermoeidheid. Tot slot is een infrarood sauna ook erg goed voor je huid. Het zorgt er namelijk voor dat jouw lichaam meer collageen aan gaat maken. Collageen is een lichaamseigen stof die jouw huid elastisch houdt. Wanneer je ouder wordt maak je hier steeds minder van aan en krijg je dus rimpels. Infrarood sauna's werken dus goed als anti-aging.

Zo bereid je je voor op een bezoekje aan de infrarood sauna

Er zijn maar weinig dingen die je kunt doen ter voorbereiding van een zweetsessie in een infrarood sauna. We raden aan om genoeg te drinken van tevoren. Je gaat namelijk veel zweten. Door genoeg te drinken, loop je geen risico op uitdroging. Probeer ook genoeg te slapen voordat je gaat, zo voorkom je dat je licht in je hoofd wordt tijdens je bezoek aan de sauna. Neem tenslotte iets mee om jezelf mee te vermaken als je alleen naar de sauna gaat. Zeker voor mensen die moeilijk stil kunnen zitten, kan dit erg behulpzaam zijn.

Dit kun je verwachten wanneer je een infrarood sauna bezoekt

Als er een ding is dat je kunt verwachten tijdens een bezoek aan de infrarood sauna is dat je veel gaat zweten. Zelfs na je sessie kan je nog zweten, dit is volkomen normaal. Sessies duren tussen een half uur en een heel uur. Als je voor het eerst gaat, kun je het beste beginnen met een kortere sessie. Zo kun je gewend raken aan het gevoel van in de sauna zitten. Na je sessie is het belangrijk dat je genoeg water blijft drinken. Je bent veel vocht verloren door al het zweten, dit moet je dus weer aanvullen.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top