Lichaamsverzorging

Lifehack: zo blijft de geur van je parfum langer hangen

Lifehack: zo blijft de geur van je parfum langer hangen

Het dragen van parfum geeft je nét dat beetje extra zelfvertrouwen, en het is dus belangrijk dat je dit zo lang mogelijk ruikt. Daarom hebben we de beste tips om langer van je parfum te kunnen genieten op een rijtje gezet.

Tip 1: Een vette onderlaag 

Onderzoek wijst uit dat een geur langer blijft zitten op een vettere huid. Heb jij een droge huid? Om te zorgen dat je je parfum de hele dag ruikt, kun je een beetje Vaseline smeren op de plekken waar je je parfum aanbrengt.

Tip 2: Bodylotion

Door jezelf eerst in te smeren met bodylotion en er verolgens een parfum op te doen vanuit dezelfde lijn, komt de geur nóg meer naar voren. Hierdoor blijft het ook langer hangen, vanwege de vette onderlaag die je door bodylotion hebt gecreëerd.

Tip 3: Zonlicht

Wanneer het zomer is en het zonnetje meer gaat schijnen, doet dit de geurmoleculen goed. Deze geurmoleculen worden door de warmte versterkt, waardoor je je parfum sterker en langer zult ruiken. Je Eau de Toilette zal dus omgeotverd worden tot Eau de Parfum!

Tip 4: Warme lichaamsdelen

Goede plekken om te srayen is op je handen, achter je oren en knie- en elleboogholtes en op de decolleté. Ook de pulspunten zijn belangrijk: dit zijn de plekken waar je je hartslag goed kunt voelen omdat de aderen dichter op de huid liggen. Dit zijn bijvoorbeeld de polsen, nek en hals. Je huid wordt op deze plekken opgewarmd door de temperatuur van je bloed.

Tip 5: Gebruik een watje

Spuit je parfum op een watje, en draag het bij je in je broekzak of bh. Op deze plekken kan het erg warm worden, waardoor je je parfum extra goed ruikt. Zo blijft het langer zitten en kun je er langer van genieten!

Tip 6: Bewaren op een koele en droge plek

Geurstoffen worden afgezwakt door licht en hitte, en soms kan de geur na een lange tijd zelfs helemaal veranderen. Bewaar je parfum daarom op koele en droge plekken, zoals op de slaapkamer. Vermijd de badkamer, deze is vaak vochtig en warm.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top