Beauty

Dit is hoe lang het duurt voordat parfum over datum gaat

Dit is hoe lang het duurt voordat parfum over datum gaat

Bijna alles heeft een houdbaarheidsdatum, ook je favoriete parfum. Je geurtje heeft een gebruiksaanwijzing en als je daar goed mee omgaat dan werpt dat echt zijn vruchten af. Hoelang je parfum houdbaar is en wat er gebeurt als je parfum gebruikt die over de datum is zijn vragen die wij graag voor jou beantwoorden. 

Een Chanel No.5 of Miss Dior, hartstikke leuk maar als ze over de datum gaan dan kan je zelfs deze iconische luchtjes niet meer gebruiken. Nee, dit is geen oproep om alles gelijk over jezelf leeg te sprayen. Met deze handige checklist weet je wanneer je parfum niet meer te gebruiken is. 

Dit is wanneer je parfum over de datum is

Wanneer jij je luchtje draagt en het ruikt een beetje raar dan weet je dat het luchtje over de datum is. Maar het kan ook zijn dat je irritaties van het geurtje krijgt in je nek. Hoe dan ook, parfum dat over de datum is not the way to go. Wat houd je aan als het gaat om de houdbaarheid van je parfum? Dit kan je misschien makkelijker achterhalen dan je denkt. Kijk naar de zijkant/onderkant van je flesje. Zie je hier een '24M' of '36M' staan boven een symbool van een soort doosje dat geopend is? Dan betekend het dat je parfum 24 of 36 maanden houdbaar is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MYSC parfumerie (@myscparfumerie) op

Staat dit niet aangegeven of is het weggevaagd? Dan zit er niks anders op om ons te vertrouwen. Wij houden namelijk altijd een periode van 36 maanden aan. Maar er zijn dingen die je kan doen om je parfum langer goed te houden of zelfs beter te maken. 

Zo onderhoud jij je parfum

Wist je dat je geurtje anders presteert onder bepaalde omstandigheden? Bewaar je parfum koel en vermijd zonlicht: door deze factoren kunnen je geurtjes op lange termijn anders ruiken. Ook de badkamer en verwarmingen zijn een no go zone voor je parfum! 

De lekkerste geurtjes

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top